Perfect Recipe Thursday: Grilled Veggies Sandwich

Perfect Recipe Thursday: Grilled Veggies Sandwich

Deze week een recept met gegrilde groenten. Heerlijk voor tussendoor of als avondmaal!

Lana is foodblogger van Oh my Meal. en deelt deze week weer een heerlijk recept! Dit broodje is eenvoudig te bereiden, ideaal als je weinig tijd hebt. 

De Grilled Veggies Sandwich behoort zeker in mijn top 3 van lekkere broodjes! Niet alleen vind ik deze erg lekker, maar hij ziet er ook echt leuk uit met al die kleurtjes! Bovendien krijg ik er altijd weer energie van. Ik eet de sandwich als lunch of ‘s zomers soms als avondmaaltijd.

Ik gebruikte een grillpan, maar toen ik deze thuis nog niet had deed ik de groentes in een ovenschaal met een beetje olijfolie en zeezout en bakte ik deze af in 20/25 minuten in de oven op grillstand. Beide opties zijn heerlijk

Van de groentes houden we altijd heel veel over en dat bewaren we dan voor de volgende dag. Gebruik een lekker, vers brood bij of bak deze zelf. De Grilled Veggies Sandwich smaakt als een luxe broodje uit een restaurant! Toch kan je dit gewoon thuis zelf maken. ;-) 

Recept voor Sandwich met gegrilde groenten

Ingrediënten

Voor 2 personen 

  • Vers brood
  • Geroosterde paprika (uit pot)
  • 1 Aubergine
  • 1 Courgette
  • 1 Mozzarella
  • 1 rode Peper
  • 1 teentje Knoflook
  • 1 rode Peper
  • 1 teentje Knoflook
  • Rucola
  • Italiaanse Kaas naar smaak (bijvoorbeeld Parmezaan, Grana Pedano en Pecorino is ook erg lekker!)
  • Zeezout
  • 1el Olijfolie 

Bereiding

  • Als eerste maak je de spread. Hiervoor heb je nodig: rode peper, knoflook, geroosterde paprika, de door jou gekozen Italiaanse kaas en olijfolie.
  • Gebruik een staafmixer of blender. Maak de rode peper schoon, halveer en haal de pitjes eruit. Ontvel de knoflook en snijd in stukjes. Rasp ongeveer 2el kaas (als deze nog niet geraspt is). Neem 1 eetlepel olijfolie en twee stukken geroosterde paprika. Mix al deze ingrediënten tot een mooie spread. Wanneer de spread te dik is nog een beetje extra olijfolie toevoegen. Zet apart.
  • Snijd de aubergine en courgette in dunne plakken. Smeer de plakken in met een beetje olijfolie en bestrooi met een beetje zeezout. Verwarm de grillpan en bak de groentes aan beide kante tot ze een mooie goudbruin kleurtje krijgen. Dit duurt ongeveer 2 minuten per zijde.
  • Snijd de mozzarella in plakjes en het brood in flinke sneden. Pak nog een flinke plak gegrilde paprika en snijd in reepjes.
  • Smeer de spread op het brood en beleg vervolgens met een beetje rucola. Begin links op de boterham en leg daar een stukje mozzarella. Vervolgens een plakje aubergine, dan een plakje courgette en dan een reepje geroosterde paprika. Herhaal de volgorde tot de hele boterham gevuld is. Strooi als laatste een beetje Italiaanse kaas bovenop en je broodje is klaar!

Eetsmakelijk!

Lana Smits

Door

02 mei 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!