Recept: Mango Ananas Smoothie Bowl - Heerlijk & gezond!

Recept: Mango Ananas Smoothie Bowl - Heerlijk & gezond!

Gek op smoothies? Serveer je smoothie eens in een kom! Een smoothie eten uit een kom is veel leuker en ziet er ook veel mooier uit!

Lana is foodblogger van Oh my Meal. en deelt deze week weer een heerlijk recept!  Gek op smoothies? Serveer je smoothie eens in een kom! Een smoothie eten uit een kom is veel leuker en ziet er ook veel mooier uit! Je kunt eindeloos variëren met de ingrediënten en toppings. Maak van jouw smoothie een feestje! 

Het is eigenlijk heel koud buiten deze week, maar zodra de zon gaat schijnen beginnen bij mij de zomerkriebels al. Ik maakte dus deze Mango Ananas Smoothie Bowl.

Deze smoothie brengt je niet alleen in een zomerse stemming, maar zit ook bomvol vitaminen! Een boost voor je energie dus!

Wat zit er in deze smoothie:

Mango is rijk aan ijzer, calcium, magnesium en bevat heel veel vezels. Deze heerlijke vrucht bevat de vitamines A, B6, C en foliumzuur. 100 gram van mango bevat 61 kilocalorieën.

Ananas is zeer rijk aan vitamine A, B1, B6, B11, C en E. Je behaalt "De Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid" (ADH) van vitamine C al door maar 110 gram ananas te eten! Belangrijke mineralen in ananas zijn koper, mangaan, fosfor, magnesium, kalium, jodium en zink.

Blauwe bessen hebben een goede werking op hart- en bloedvaten. De kleurstof van de blauwe bes (anthocyaan) kan er o.a. voor zorgen dat vetophoping in de bloedvaten wordt verminderd. Daarnaast bevat de blauwe bes antioxidanten wat weer een belangrijke rol speelt bij het verouderingsproces. Antioxidanten werken ontstekingsremmend, cholesterolverlagend en beschermen tegen verschillende ziekten.

Kokosnoot zit bomvol vezels, vitaminen en mineralen. Onder andere is de vitamine B11 terug te vinden in kokosnoot.

Toppings voor de Mango Ananas Smoothie Bowl

Gebruik de toppings die jij lekker vindt, bijvoorbeeld gedroogd fruit, vers fruit, noten, zaden of granola. Wil je de smoothie nog iets frisser? Gebruik dan geen banaan.

Recept voor: Mango Ananas Smoothie Bowl

Ingrediënten:

  • 300ml Coconut Water
  • 200g Bevroren Mango (Ah diepvriesfruit)
  • 50gr Bevroren Ananas (Ah diepvriesfruit)
  • ½ Banaan

Toppings naar wens. Ik gebruikte:

  • Blauwe bessen
  • Rode bessen
  • Verse Mango blokjes
  • Kokosnoot blokjes
  • Zonnatura Muesli Rood Fruit

Bereiding van de smoothie:

Doe de Coconut Water samen met het fruit in een blender en mix tot een stevige, romige smoothie. Giet de smoothie over in een kom en voeg jouw favoriete toppings toe.

Eetsmakelijk!

Lana Smits

Door

12 mei 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!