Interieur voor hem én haar

Interieur voor hem én haar

Een bank van jou en een bank van mij, maar hoe combineer je het interieur?

Of je nou net gaat samenwonen, of al een tijdje samen bent: het interieur moet je op elkaar afstemmen. Waar de één meer een industrial look zoekt, zoekt de ander misschien meer naar de landelijke sfeer. Met een aantal interieur items kan je een mooie gulden middenweg vinden. Wij hebben op een rijtje gezet hoe je een woonkamer krijgt waar jullie je allebei in thuis voelen. Zo maak je een interieur voor hem én haar! 

DE BASIS

Zorg ervoor dat de basis goed is. Zoals een goede bank, televisie, tafel, stoelen en een kast. Dat zijn toch wel de basics. Als deze items goed matchen, lijkt het sneller één geheel. Wees hierin creatief: een bruine bank en zwarte stoelen kun je laten matchen door stoelhoezen.

MAAK EEN LIJST(JE)

Maak afzonderlijk van elkaar een lijstje met dingen die je echt graag zou willen houden. Jij vindt jouw bank fantastisch en hij kijkt graag naar zijn eigen televisie. Zet het op papier. Mannen zijn anders in hun uitingen dan vrouwen, dus zorg dat je elkaar laat weten wat je mooi vindt.

Kill your darlings

Je zult beiden afstand moeten doen van dingen die je leuk vindt. Met beiden bedoelen we dan zowel jij als hij. Probeer dus net zo streng voor jezelf te zijn, als dat je voor hem bent. Als dat enorm grote, mannelijke schilderij de deur uit moet, zijn die roze kussentjes misschien ook niet helemaal geschikt.

Muren en Wanden

Muren kunnen een meningsverschil veroorzaken. Jij wilt die muur achter de bank graag in een fel tintje en hij ziet alles het liefst wit of zwart. Je kunt een compromis sluiten door de muur een rustige kleur te geven maar vervolgens op te fleuren met een item die jullie beide mooi vinden. Op die manier heb je ook direct iets persoonlijks aan de muur zoals een schilderij of een fotocollage.

 

Wees praktisch

Jouw bank is misschien een tikkeltje mooier, maar veel te klein in jullie nieuwe woonkamer. En die stoelen van hem zijn mooier, maar ook behoorlijk doorgezakt. Kies dus ook een beetje praktisch. Het is wel de start van een (hopelijk) lang leven samen. Die meubels moeten dus nog best een tijd mee. 

Ga shoppen

Als je niet goed weet wat jullie allebei mooi vinden, is het zaak om veel meubelwinkels te bezoeken! Doordat alles uitgestald staat zie je een totaalplaatje. Vond je die bank eerst nog niet mooi, in deze combinatie staat het misschien wel fantastisch. Op die manier leer je elkaars smaak beter kennen. Dat betekent natuurlijk niet dat je heel veel geld uit hoeft te geven. Er zijn ook goedkopere manieren om je kamer te pimpen.

Verbouw

En dan hebben we het niet over het huis, maar over de meubels. Een zware houten kast lijkt minder robuust wanneer je hem wit verft. Ook kun je van oude meubels misschien nieuwe meubels maken, dat scheelt weer in de kosten! Lees hier hoe je het beste te werk kan gaan bij het verven van je meubels.

Sla op

Heb je spullen die je vriend echt niet in huis wil hebben, maar die jij niet weg wilt doen? Sla ze op op zolder, in de garage, of buitenshuis (ouders/vrienden/familie). Als je heel veel spullen hebt kun je er ook voor kiezen om een garagebox te huren. Heb je je eigen spulletjes toch nog ergens bij de hand! 

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

03 november 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!