Sterke planten - 10 planten die niet snel doodgaan

Sterke planten - 10 planten die niet snel doodgaan

Bij deze planten moet je wel heel erg je best doen om ze te laten verdelgen.

Het staat onwijs leuk, maar is ook zo veel werk: planten in huis. Plof je net lekker op de bank, kijken ze je semi-verdord aan omdat ze toch echt water willen. Jij in je joggingpak langs de vensterbank. Niet ideaal. Daarom hebben wij tien sterke planten voor je opgezocht die maar heel weinig verzorging nodig hebben. Zo heb je met weinig werk, toch een gezellig huis!

Kalanchoë

Deze plant is niet alleen gemakkelijk in onderhoud, hij is ook nog eens verkrijgbaar in allerlei verschillende kleurtjes. De Kalanchoë is verkrijgbaar als binnenplant en buitenplant. Een buitenplant staat liever niet binnen, en andersom. Zorg er dus voor dat hij op de juiste plek staat. De Kalanchoë houdt van weinig water, in de zomer het liefst één keer per week een klein scheutje water. In de winter slechts één keer in de twee weken.

Crassula Capitella

Crassula staat eigenlijk gewoon voor ‘vetplant’. De crassula capitella behoort dan ook tot de groep ‘vetplanten’. Hij vindt het fijn om een gedeelte van de dag in de zon te staan, bijvoorbeeld in de vensterbank. Verder heeft hij weinig eisen. Af en toe een klein scheutje water. Ook heeft hij het liever niet onder het vriespunt. Voor binnen dus ideaal!

Hier koop je de Kalanchoë                  Hier koop je de Crassula Capitella

Sansevieria

Dit groene gevaarte wordt eigenlijk tot de aspergefamilie gerekend en wordt ook wel ‘vrouwentong’ genoemd. Hij houdt erg van droogte. Bij twijfel dus ook liever geen water geven. De aarde moet volledig droog zijn voor je hem opnieuw te drinken geeft. Ook blijft hij het mooist wanneer je hem niet teveel licht geeft, bij meer licht kleurt het blad geler.

Varen

De varen? Maar die heeft toch veel water nodig? Dat klopt! Hij houdt van vochtige plekjes, warme temperaturen en water. Direct zonlicht vindt hij verschrikkelijk. Daarom is het ook de ideale plant voor in de badkamer. Geef hem af en toe tijdens het tandenpoetsen een scheutje water en hij is helemaal gelukkig.

Hier koop je De Sansevieria                 Hier koop je De Varen  

Cactus 

Hij staat bekend als de plant die onwijs oud kan worden, tot wel 16(!) jaar. Hij heeft weinig water nodig en vindt een plekje in de schaduw geen probleem. In een warme zomer of vlak boven een radiator mag je hem wel dagelijks een klein scheutje water geven. Wanneer de cactus te weinig water krijgt krimpt hij iets. Wanneer hij teveel water krijgt verrotten de wortels, pas veel later zie je dit aan de plant. Het is dan eigenlijk al te laat. Verdrink hem dus niet! 

Yucca 

Deze soort kan wel enkele weken zonder water. Net als de cactus, verrotten de wortels wanneer hij teveel water krijgt. Bij twijfel kun je dus beter even wachten. Wel is hij wat specifieker wat betreft zonlicht. Hij wil graag minimaal vijf uur per dag direct zonlicht. Een gedeelte van de plant is hierbij voldoende.

 Hier koop je De Cactus                        Hier koop je  De Yucca  

Drakenbloedboom 

De drakenbloemboom wordt ook wel dracaena genoemd. Enge naam, schattig plantje. Net als eigenlijk bijna alle planten hier, heeft hij maar weinig water nodig. Eens in de twee weken een beetje water is voldoende. In de winter mag je dit zelfs verlagen met eens in de maand. Zonlicht doet hij ook niet moeilijk over, hoewel ook hier geldt: liever minder dan meer, maximaal drie uur op een dag.

Ficus Rubra

Niet alleen het feit dat hij weinig water nodig heeft is een voordeel van deze plant. Ook zuivert hij de lucht in de kamer. 

Hier koop je De Drakenbloedboom     Hier koop je De Ficus Rubra       

Moss Ball

Als je op zoek bent naar een "plant" die helemaal geen aandacht van je wil, zoek niet verder! Deze 'Moss Ball' ligt of hangt het liefst op een donker plekje, en wil helemaal geen water. Lekker laten hangen dus! 

Venus Fly Trap 

Mocht je geen enorme insectenvriend zijn kun je kiezen voor dit vleesetende plantje. Hij is klein maar krachtig en vangt je vliegen of spinnen voor je. Eens per week water geven en je hoeft ook direct niet meer met een vliegenmepper in de weer! 

Hier koop je De Moss Ball                    Hier koop je  De Venus Fly Trap  

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

06 november 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!