Decoratie tips: 7 tips om te decoreren als een professional

Decoratie tips: 7 tips om te decoreren als een professional

Wij geven je 7 tips om te decoreren als een pro!

Als je in je woonkamer loopt ben je nog niet helemaal tevreden? Zijn er dingen die je een doorn in het oog zijn? Of wil je gewoon wel eens wat anders? Wij geven je 7 tips om te decoreren als een pro!

Trends zijn leuk, maar laat je hier niet in meevoeren. Laat je eigen persoonlijkheid doorschemeren in je interieur.

Decoratie tips

7 tips om te decoreren als een professional

1. Zie het grote plaatje

Voor dat je met decoreren begint is handig als je weet waar je naar toe wilt. Gewoon één foto of plaatje ter inspiratie is niet voldoende. Maak een moodboard en kleurenpalet om zo in kaart te brengen wat je eigen voor ogen hebt.

2. Is het voor de langere termijn?

Trends zijn leuk, maar laat je hier niet in meevoeren. Tenzij je het heerlijk vindt om te klussen, anders kies voor een tijdloos interieur. Koop mooie standaard spullen als investering, denk aan een; bank, kasten en gordijnen. Met de accessoires kun je prima wisselen.

3. Hoe ga je het aanpakken?

Maak een plan hoe je het decoreren wilt gaan aanpakken. Wil je jouw woonkamer een make-over geven? Dan is het handig dat je niet eerst begint met het plaatsen van nieuwe meubels als er daarna nog geschilderd moet worden. In je enthousiasme kun je zulk soort logische dingen over het hoofd zien. Maak dus een kort en krachtig stappenplan.

4. Denk out of the box 1

Vaak ga je terug naar het standaard. Je kiest altijd wel een bepaalde stijl. Misschien is dat gewoon de stijl die bij je past.. Wil je toch wat anders? Denk dan ook écht out of the box en probeer eens heel wat anders! Speur Pinterest af naar de leukste ideetjes die zeker afwijken dan je standaard stijl.

Wil je toch wat anders? Denk dan ook écht out of the box en probeer eens heel wat anders!

5. Denk out of the box 2

Geef spullen een nieuw doel. 

6. Haal niet alles overhoop

Als je eenmaal bezig bent. Maak dan niet de standaard fout om meteen alles aan te pakken. Blijf bij je plan! Wil je nog een andere kamer of ruimte aanpakken, begin dan weer met het maken van een stappenplan. Maak wel eerst je project af voordat je aan het volgende begint!

7. Is je plan leefbaar?

Een huis heb je op in te leven. Je kunt een perfect plaatje vinden op Pinterest of uit een magazine. Is dit realistisch? Zorg dat de plek die je wilt decoreren is ingericht op dat het leerbaar is.

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

06 november 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!