10 interieur tips die je gezien moet hebben

10 interieur tips die je gezien moet hebben

Waar wij toch altijd onze inspiratie vandaan toveren? We verklappen de bron van deze tips: instagram!

Het ziet er altijd zo prachtig uit, wij weten nu dat het eigenlijk heel simpel is. Het hoeft niet eens veel geld te kosten om je huis net dat beetje extra te geven. Wel moet je een beetje plannen en je vasthouden aan de stijl die je wilt bereiken. Lees hier alvast onze interieur tips met de mooiste ideeen. 

Hout brengt warmte

Of je nou fan ben van hout in je interieur of niet, we zouden het allemaal moeten gebruiken. Het brengt rust en warmte met zich mee! Heb jij geen houten vloer? Zorg dan voor hout in je tafel(poten), bekleed een muur met oude pallets of maak je eigen salontafel. 

Open kledingkast 

Een semi-open kledingkast hoeft geen rommeltje te lijken. Door alles op te hangen lijkt het juist strak en houd je overzicht. Zo trek je alles even snel aan, en niet alleen hetgeen dat bovenop de stapel ligt. Door een strakke kast erbij (eronder) te plaatsen kun je gemakkelijk ondergoed, sokken, slaapkledij en dergelijke opruimen. 

Grote spiegels zijn een must 

Door grote spiegels te gebruiken maak je de ruimte optisch in één klap een stuk ruimer. In iedere ruimte is dit trucje toe te passen: de woonkamer, hal, slaapkamer of zelfs badkamer. Weinig ruimte? Maak van je deur een spiegel door er eentje overheen te hangen. 

Kleur het in!

Vaak ben je bang voor een overkill of schreeuwerig effect als je kleur toevoegd in je interieur. Als je de kleuren op elkaar afstemd krijg je juist het tegenovergestelde. Je kamer wordt er rustiger en warmer door. Vooral bij pasteltinten in combinatie met grijstinten werkt dit erg goed. 

Wauw die trap! 

Trappen hoeven echt niet alleen maar functioneel te zijn. Ze mogen gezien worden! Of je maakt je trap juist extra functioneel door er slimme opbergruimte onder te creëeren. 

Die wand mag gevuld worden

Bij iedere pinterest foto wordt het ons duidelijk: er moet iets aan de wand hangen. Een plank is een erg leuk idee om verschillende lijsten, boeken en foto's op te zetten. Zet niet alles netjes naast elkaar neer, maak het lekker speels door alles kris kras en voor elkaar langs te zetten. 

 Vloerkleden zijn prachtig 

Of je ze nou in de woonkamer, slaapkamer of inlooplast legt, vloerkleden zijn heerlijk. Vooral als je met je blote vloeten in huis loopt. Of met blote voeten uit bed stapt en dan niet direct op een koude vloer terecht komt. 

Je kunt zoveel meer met foto's

Foto's in een lijstje stoppen is zo 1996. Tenzij je die lijstjes op een super toffe manier ophangt of neerzet. Je kunt namelijk zoveel leuke andere dingen met deze afgedrukte herinneringen. 

Een lichtbron of een lamp

Een lichtbron hoeft er niet uit te zien als een lamp. Deze letters bijvoorbeeld, geven licht. Én je kunt ze gemakkelijk zelf maken! Zo geef je direct een twist aan je interieur. Heel leuk als nachtlampje, of simpelweg als lichtgevende decoratie. Zelfs al hij niet aan staat is hij mooi. 

Geen lege hoek 

Een lege hoek is niks, en heeft over het algemeen een mooie grote plant nodig. Planten hebben relatief weinig onderhoud nodig en brengen direct een stukje leven in je huis. Wedden dat je er vrolijk van wordt?

 Hebben jullie nog andere interieur ideetjes opgedaan op instagram? Laat het ons weten in de comments!

 

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!