Je kamer goedkoop pimpen - 10 tips!

Je kamer goedkoop pimpen - 10 tips!

Goedkoop en simpel je interieur aanpassen

Je wil iets doen met je woonkamer, slaapkamer of badkamer. Ben je je interieur snel zat en wil je om de week wel weer nieuw behang? Dan zijn deze tien tips om goedkoop en makkelijk je interieur te veranderen zonder grote veranderingen en inspanningen.

Je kamer goedkoop pimpen - 10 tips! 

Een huis is gemaakt met handen, terwijl een thuis gemaakt is met je hart. Maar hoe transformeer je een huis zo dat je er zelf optimaal van geniet? Zonder veel geld in een nieuw interieur te steken...

1. Leg het accent op een muur of plat oppervlak

Zo leg je de nadruk op één bepaald gedeelte van je huis dat breekt met de rest. Het is interessant en fascinerend om naar te kijken. Kies bijvoorbeeld voor patronen op het oppervlak.
Of ga eens experimenteren met muurstickers of afneembaar behang.

2. Geef ietsje meer geld uit aan functionele meubelen

Het geeft niet als je een klein budget hebt om uit te geven, maar dat betekent niet dat je geen kwaliteitsspullen kan kopen. Kijk eens naar multifunctionele items voor je huis. Zo heb je deze wire baskets die je kunt gebruiken als stoel, tafel en opbergmand in één.

3. Maak een statement met je planken

Je kunt het zo gek maken als je wilt met planken. Kies er wel voor om praktische plankjes waar je spullen in kwijt kunt. Dus geen verticale planken tegen de muur, maar misschien zijn deze muurdecoraties iets voor jou. Gebruik bijvoorbeeld oude pallets in je interieur!

4. Mix metaal met hout

Creëer een nieuwe dimensie in je kamer met metaal. Vooral als je gebruik maakt van verschillende texturen en materialen. Wij, vrouwen, houden van glimmende spullen in ons huis, maar kies niet voor prullaria. Ga voor vazen, kandelaars en fotolijsten in bijvoorbeeld bronskleuren.

5. Gebruik bloemen, planten of takken

Zodra je een bloemetje in de woonkamer zet, fleurt de kamer op! Gebruik in plaats van bloemen bijvoorbeeld takken om je kamer tot leven te wekken. Voor niet al te veel geld kun je terecht bij een bloemenzaak, maar waarom niet gratis? Pak een schaar en loop je tuin in.

6. Een dekentje doet wonderen

Een deken of een plaid met een leuk printje of een aparte textuur zorgt voor een instant boost voor je kamer! Drapeer ze over je bank of op je bed. Een pluspunt: het werkt uitnodigend. Pak een goed boek en ga zitten.

7. Witte handdoeken in je badkamer

Je hebt in principe twee dingen nodig: een stapel witte handdoeken en een wasmand of een laag kastje. De witte handdoeken geven je badkamer een frisse, spa-achtige look. Simpel, toch?

8. Licht hout voor je open haard

Als je een open haard hebt, dan is dit een tip voor jou! Lijkt je open haard op een groot gapend zwart gat? Zet dan een paar houtblokken neer. Alsof je van plan bent om je open haard aan te steken. Kies bijvoorbeeld voor lichtere houtsoorten, dat zorgt voor een mooi contrast.

TIP: Wat kun je eigenlijk doen met je trap? Wat dacht je van strepen of andere vormen!

9. Accessoires op de salontafel

Een massieve, donkere tafel kan een zware last zijn voor de woonkamer. Pak een paar mooie boeken en stapel ze op elkaar. De ruimte voelt gelijk lichter en ruimtelijker. De boeken krijgen zo ook meer aandacht van je!

10. Neem een eyecatcher!

Haal die ene mooie, dure vaas maar uit de kast. Anders vangt hij alleen maar stof.. Zet deze neer als eyecatcher. Zo kun je er eindeloos naar kijken en bedenk wel: als je het zat bent, gaat ‘ie gewoon terug de kast in.

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

15 oktober 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!