Mijn favoriete nootjes

Mijn favoriete nootjes

Elke twee weken nemen we een kijkje in het leven van een 'fitfoodie'. Deze week vertelt Jolanda wat haar favoriete nootjes zijn!

Vandaag vertel ik jullie over mijn favoriete nootjes! Want ondanks dat ze veel (overzadigd) vet bevatten en relatief veel calorieën, behoren ze wel tot mijn dagelijkse voeding. Ik ga jullie vertellen waarom én wat dus mijn favorieten zijn!

Borrelnootjes op verjaardagen

Als ik denk aan heel wat jaartjes terug, toen ik nog niet zo bezig was met mijn voeding waren de enige nootjes die ik at, de borrelnootjes zoals we ze allemaal kennen van verjaardagen en partijen. Dagelijks een handje pure walnoten of hazelnoten? nee hoor, dat was toch helemaal niet lekker en dan ook nog al die calorieën en vetten die je binnen kreeg, zonde voor je figuur. In ieder geval, dat was hoe ik er toen over dacht.

De voordelen van een handje noten

Nu weet ik wel beter en eet ik vrijwel dagelijks een klein handje ongezouten en ongebrande noten. Want noten hebben meer gezondheidsvoordelen dan jij denkt: Denk er dan wel om dat je noten koopt die ongezouten en ongebrand zijn!

  • Ze bevatten namelijk alle voedingsstoffen die we dagelijks nodig hebben. Denk aan eiwitten, onverzadigde vetten, vezels, vitamines en mineralen.
  • Noten bestaan voor 50 tot 70 procent uit vetten. Dat is helemaal niet zo erg als jij denkt want het zijn vooral gezonde onverzadigde vetten.

  • Het blijkt (uit onderzoek) dat mensen die dagelijks een handje noten eten, makkelijker afvallen. Dit komt door de grote hoeveelheid eiwitten en vezels, die lang voor een verzadigd gevoel zorgen. Eet ze dus gerust ; )
  • Noten zijn goede vleesvervangers. Ze bevatten namelijk bijna net zoveel eiwitten als vlees. Vervang tijdens je warme maaltijd dus gerust eens je biefstukje of gehaktbal voor een handje noten.Ben je
    vegetariër? Juist, lekker nootjes eten!
  • Noten zijn ideaal als tussendoortje. Ze bevatten weinig koolhydraten, waardoor de bloedsuikerspiegel stabiel blijft.

Er zijn veel verschillende soorten noten. Omdat iedere noot zijn eigen samenstelling heeft qua vetten, vitamines en mineralen is het slim om  gemengde noten te eten. Zo profiteer je van alle gezondheidsvoordelen.

Hoe eet je noten?

Zoals jullie al konden lezen, zijn ze dus ideaal als tussendoortje of probeer ze eens door een schaaltje yoghurt of kwark en voeg nog wat vers fruit toe. 

Mijn favorieten!

Zoals ik al aangaf eet ik vrijwel dagelijks een klein handje noten en dan meestal als tussendoortje. Ik ben gek op de mixed nuts van Alesto (Lidl) ze zijn lekker, onbewerkt en ook nog te koop voor een fijn prijsje. Deze mix bevat walnoten, hazelnoten, amandelen en cashewnoten. Ideaal! 4 soorten in één zak!

Fitfoodiejolanda .

Door

02 juni 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!