Dankbaar zijn voor wat je hebt

Dankbaarheid kun je leren. Bijvoorbeeld door het kijken van kinderfilm!

Heerlijk, kinderfilms. Vaak zit er een boodschap in en kan ik mij daar wel in vinden. Bij Frozen gaat het over een koningin die kan toveren, maar hier is zij bang voor. De angst, voor het toveren, heeft haar in zijn greep. Zij mag loslaten, omdat het haar leven volledig gaat beheersen. Liefde blijkt dan uiteindelijk de oplossing.

Leren van kinderfilms 

BIJ Pororo – die ik nu inmiddels wel 1000 keer heb gezien – gaat het erom dat je dromen achter na gaat, je dapper bent, ook al vind je het eng en dat de slechteriken toch niet winnen. Gelukkig!

Nu Shaun het Schaap die elke ochtend wakker wordt, hetzelfde doet en zijn leven saai vindt. Kortom, Shaun en zijn vriendjes gaan op avontuur. Om de sleur te doorbreken. Al met al veel lachen, gieren en brullen maar waar het om draait is dat zij toch wel terug verlangen naar hun huis, de boerderij , aan hoe het vroeger was! Het uitstapje zorgt wel voor nieuwe vriendjes, inzichten en bewustwording. Want uiteindelijk komen ze weer thuis. Iedereen is er weer en daar zijn ze blij om. Ze hebben weer het besef hoe goed hun leven met elkaar is, hoe bijzonder hun band en zien in dat ze het zo slecht nog niet hebben.

dankbaar zijn voor wat je hebt

Het gevoel van dankbaarheid en tevreden met wat je hebt kwam bij mij naar boven. Herken jij dit, die sleur? Heb je soms het gevoel dat elke dag hetzelfde is en er niks moois of leuks te beleven is?! Ik herken het wel, want anders had ik er niet over geschreven.

Elke dag hetzelfde 

Soms voelt het alsof elke dag hetzelfde is: Het huis schoon, werken, boodschappen doen, eten halen  en noem maar op en zo is er weer een week voorbij en heb ik niet stilgestaan bij wat ik heb. Deze stomme, leuke film heeft mij weer helemaal met beide benen op de grond gezet. Ik heb heel veel om dankbaar voor te zijn.

Grappig vind ik dat wanneer Shaun en zijn vriendjes allemaal weer thuis zijn ze de volgende dag wel een aantal zaken anders doen. Het avontuur, de ervaringen en het inzicht hebben ervoor gezorgd dat iedereen weerhelemaal bewust is van wat zij hebben.

Zo kom je uit de sleur

Wil jij ook uit de sleur van alle dag? Dan kan jij 2 dingen gaan doen:

1: De kleine dingen in het leven niet voor lief nemen, maar dankbaar zijn en er bewust van worden. Dan gaat het om kleine dingen zoals een mooie lucht, bloemetjes langs de kant van de weg, een lief kopje van je kat en mooie herinneringen en ga zo maar door.

2. Wat jij ook kunt doen, net zoals in de film, ga op avontuur. Ook al is het niet wat jij wilde of ervan verwachtte,  je leert er altijd iets van en dat neem je dan mee naar huis! Elke ervaring levert je altijd iets op. En om gewoon even te genieten van Shaun heb ik nog een leuke extraatje om je happy te maken:

Meer lezen van Yvette? Volg haar op Facebook De Hartverbinders. Een community waar dagelijks mooie afbeeldingen, inzichtgevende teksten, tips en geheimen met je worden gedeeld over hoe jij het beste uit jezelf kunt halen en je eigen hart te volgen. 
Yvette Overbeeke

Door

12 mei 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!