Gezond fruit - De geheimen van de kiwi

Gezond fruit - De geheimen van de kiwi

Een lekker stukje groen fruit dat boordevol zit met vitaminen en vezels, en ook nog eens helpt tegen verkoudheid!

Dat kiwi's gezond zijn, dat wisten we al. Maar hoe gezond ze nu echt zijn? Dat groene fruit met het bruinharige schilletje, is nog een stuk gezonder dan dat jij ooit had kunnen bedenken. 

Ontdek hieronder dé geheimen van de kiwi.

1. Vitaminen

Kiwi’s zijn vitaminebommetjes, omdat zij erg veel vitamine A, C en E bevatten. Ook zit hier kalium en bètacaroteen in. Uit veel onderzoeken worden aangetoond dat deze vitaminen en mineralen een rol spelen bij het bestrijden van kanker en hart- en vaatziekten.

WIST JE DAT: Kalium erg belangrijk is bij het reguleren van de bloeddruk.

2. Verkoudheid

De kiwi heeft ook een goed effect op jouw luchtwegen. Een Italiaans onderzoek, die dit heeft onderzocht met kinderen van zes en zeven jaar heeft dit uitgewezen. De kiwi kan zelfs een loopneus tegenhouden, helpt tegen hoesten en kortademigheid.

Kinderen met astma zouden daarom juist kiwi's moeten eten.

3. Veel vezels

Kiwi's bevatten ook erg veel voedingsvezels en deze helpen weer bij het verbeteren van diabetes en darmklachten. De groene vruchten zitten boordevol voedingsvezels. Hoe dit kan? Deze vezels kunnen namelijk het suikerniveau beheersen en deze binden weer giftige stoffen aan zich, die anders achter zouden blijven in de dikke darm.

4. Zonnige perzik

De kiwi komt uit China, waar zij hem de zonnige perzik noemden. Dus nee, de kiwi komt niet uit Nieuw-Zeeland zoals veel mensen denken. Wel is het zo dat in Nieuw-Zeeland het zaadje werd geimporteerd en dus de allereerste kiwi's op Nieuw-Zeelandse bodem groeide.

5. Chinese stekelbes

De kiwi werd in 1950 naar Europa gebracht, waar ze hem toen de Chinese Stekelbes noemden. Maar het was Nieuw-Zeeland die kwam met de naam kiwi, vernoemd naar de kiwi-vogel. Toch leuk om te weten, wanneer jij deze super gezonde vrucht aan het eten bent!

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

17 maart 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!