Power Yoga

Power Yoga

Power Yoga, zoals de naam al aangeeft is een krachtige vorm van yoga die je een boost aan energie geven. Met deze vorm gebruik je je hele lichaam, waardoor jij je na een aantal weken fitter, energieker en kalmer voelt!

Door de vloeiende bewegingen van de ene naar de andere oefening ontstaat een flow, die je ongekende mogelijkheden naar boven haalt en je steeds nieuwe grenzen laat overgaan.

Power Yoga - Maakt je springlevend

Power Yoga is ontstaan uit Ashtanga Yoga die bestaat uit 6 series van ongeveer 40 houdingen (Sanskrit asana). De focus ligt bij deze yoga vorm vooral bij het fysieke. Je lichaam wordt vitaal, je voelt je krachtiger en soepeler. Ook krijg je meer balans en creëer je rust voor jezelf.

Het is een lichaamsoefening, waarin alle systemen in het lichaam verbeterd wordt. Doordat het zoveel energie in je lichaam losmaakt, laat je makkelijker spanningen los. Dit heeft een reinigende en helende werking op zowel lichaam als geest. Power Yoga kun je dus goed gebruiken om fysiek en mentaal fit te blijven, maar ook als middel om je bewustzijn te ontwikkelen! 

Het begrip Vinyasa speelt in Power Yoga een belangrijke rol. Verschillende houdingen wisselen elkaar af op het ritme van de adem. (voor elke beweging is er 1 adem, in of uit).

Hoe ziet een Power Yoga les eruit?

  • Aarden in de les; hiermee kan de cursist zich focussen op de te volgen les.
  • Zonnegroet A en B
  • Vervolgens een variatie van staande-, zit- en lighoudingen
  • Een pranayama oefening (ademtechniek)
  • Een ontspanning

Power Yoga heeft ondanks het fysieke aspect wel alles met yoga te maken. Het verandert namelijk ook je innerlijk. Door het beoefenen van deze vorm van yoga worden emoties, spanningen en allerlei angsten die opgeslagen zijn losgemaakt en eruit gewerkt. Je mentale veerkracht wordt dus herontdekt en versterkt!

Welke voordelen heeft Power Yoga?

  • Je voelt je energieker en tegelijkertijd rustiger.
  • Er komt een beter evenwicht tussen lichaam en geest.
  • Via je lichaam groeit er een groter bewustzijn.

LEES OOK: #7DAYSYOGACHALLENGE

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

16 oktober 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!