Hatha Yoga

Hatha Yoga

Ha betekent zon. Tha beteken maan. Hatha verwijst naar het evenwicht in tegengestelden.

Hatha Yoga is de vorm van yoga die ik zelf ook iedere zaterdagochtend beoefen. Als ze het hier in het Westen over yoga hebben bedoelen ze vaak deze vorm van yoga. Het is een vorm waarin veel verschillende yoga oefeningen worden aangehouden voor een langere periode om zo beheersing te krijgen over geest en lichaam.

Belangrijk hierbij is dat je de oefeningen correct uitvoert. Hoe ver je in een asana kan komen is helemaal niet van belang. Dit moet je dan ook goed onthouden!

Kom je niet ver genoeg in een asana? Dan heeft de Yoga-Pilateshop alle accessoires voor jou om je yoga oefeningen toch correct uit te voeren. Scroll hiervoor snel naar beneden.

Hatha Yoga

Ha betekent zon. Tha beteken maan. Hatha verwijst dus naar het evenwicht in tegengestelden. Yoga betekent beheersen. Hatha Yoga betekent dan ook het beheersen van je evenwicht in je leven.

Onderstaand twee bekende houdingen van Hatha Yoga.

Paschimottanasana

Ook wel intense strekking van het Westen genoemd. Deze yogahouding wordt zittend uitgevoerd, met je benen plat op de grond en recht vooruit.

Maak je rug lang en buig vanuit je heupen naar voren zonder je knieën te buigen. Focus op het naar voren brengen van je borst (zie kopfoto).

Uttanasana

Ook wel vooroverstrekking of voet-handhouding genoemd en maakt deel uit van de Zonnegroet. Deze yogahouding wordt staand uitgevoerd, met je benen naast elkaar.

Maak je rug lang en buig vanuit je heupen naar voren zonder je knieën te buigen. Focus op het naar voren brengen van je borst (zie foto linksonder).

TIP: Kom je niet bij je tenen? Gebruik dan onderstaande yoga riem.

Accessoires yoga

Onderstaande accessoires kun je goed gebruiken bij het uitvoeren van de verschillende yoga houdingen. 

  1. Yoga Mat
  2. Yoga Bolster
  3. Yoga Sokken
  4. Yoga Riem
Jessica Jansen

Door

16 oktober 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!