Yoga Challenge dag 1

Yoga Challenge dag 1

Toon dankbaarheid en doe de Zonnegroet!

Daar gaan we dan. Ein-de-lijk! Hebben jullie er een beetje zin in? Wij wel! Vandaag beginnen we met het tonen van dankbaarheid. Het feit dat de zon elke morgen op komt is voor ons iets vanzelfsprekends. Maar hoe vanzelfsprekend is het eigenlijk? 

De Zonnegroet 

Heb jij de Zon al begroet door het doen van de Zonnegroet? Nee? Lets do it together! De Zonnegroet is een lichaamsoefening, bestaande uit 12 opvolgende asana's, uit het oude India. In de loop der eeuwen is de Zonnegroet verfijnd en ontwikkeld tot de vorm die wij nu kennen: een oefening die lichaam en geest versterkt en verjongt.

De voordelen van de Zonnegroet

Het dagelijks uitvoeren van de Zonnegroet heeft onwijs veel voordelen! Het is goed voor je zenuwstelsel, je spijsvertering, je hormoonstelsel en het versterkt je geestkracht. Doe hem 10 keer op het tempo van je eigen ademhaling, het kost je maar een paar minuten!

TIP: heerlijk om je dag mee te beginnen! 

Filmpje Zonnegroet 

Bekijk dit filmpje goed om de Zonnegroet uit te voeren. 

WIST JE DAT: Naast dat het opkomen van de Zon voor ons iets als vanzelfsprekend is, zijn er nog meer dingen die wij beschouwen als 'normaal'. Ga eens aan het einde van je dag even rustig zitten en schrijf dan 5 dingen op waar je die dag dankbaar voor bent. Door je bewust te zijn van deze dingen, vergroot je jouw dankbaarheid. Dit heeft een positief effect op je leven!

Jessica Jansen

Door

16 oktober 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!