Yoga Challenge dag 5

Yoga Challenge dag 5

Een nieuwe boost energie met deze asana’s.

Een beetje nieuwe energie nodig? Je passie even kwijt? Of mis je de moed om nieuwe projecten aan te pakken. Don’t worry! Deze asana’s geven je meer enthousiasme en levenlust. Ze inspireren je om avontuurlijk in het leven te staan. Kom maar op met die nieuwe uitdagingen!

Krijger II

Draai je linkerbeen uit naar links. Je voet staat, ook naar links uitgedraaid, onder je knie op de vloer. Strek je andere been uit naar rechts en zet je rechtervoet stevig op de vloer. Strek je armen omhoog langs je oren en open ze dan zijwaarts, terwijl je ook je schouders goed open rolt. Kijk langs je linkerarm en houd je blik op één punt gericht. Adem zo tien keer in en uit terwijl je je linkerbeen goed aanspant. Laat vervolgens los en herhaal de oefening naar de andere kant. (Foto links)

Stoel

Ga rechtop staan. De voeten recht, de grote tenen raken elkaar. Adem in en breng de armen omhoog, langs de oren, de handpalm naar binnen. De schouderkoppen blijven laag. Adem uit en buig de knieën. De knieën komen voor de voeten en het bovenlichaam leunt iets naar voren zodat de voorkant van het bovenlichaam een rechte hoek vormt met de dijen. Houd de binnenkant van de dijen parallel aan elkaar. Duw je schouderbladen naar beneden en breng het staartbeen richting de grond. Houd je onderrug lang, niet hol! Blijf tien ademhalingen in deze asana. Strek op een inademing de benen en breng op de uitademing de armen omlaag. (Foto rechts) 

Danser

Ga rechtop staan. Breng je evenwicht op je linkerbeen. Til je rechtervoet op en buig hem naar achteren. Pak met je rechterhand de rechtervoet vast. Strek je linkerarm naar voren. Til het rechterbeen zover mogelijk omhoog. Open je borstkas door je schouderbladen naar elkaar toe te duwen. Blijf weer 10 ademhalingen staan en wissel vervolgens van been. (Foto links) 

Boothouding 

Ga op de grond zitten met je benen gestrekt. Zet je handen achter je heupen op de grond. De vingers wijzen richting de voeten en de armen zijn gestrekt. Til je borstbeen op en leun een stukje naar achteren, let erop dat de rug recht blijft. Adem uit, buig de knieën en til de voeten van de grond en strek je benen. Strek je armen krachtig naar voren, parallel aan de vloer. De schouderbladen gaan uit elkaar. Span je buikspieren aan. Breng je kin iets richting het borstbeen, zodat de nek lang blijft. Blijf tien ademhalingen zitten. Breng je benen vervolgens op een uitademing weer naar de grond en kom op een inademing weer rechtop zitten. (Foto rechts) 

Brug

Ga op je rug op de grond liggen. Buig je knieën en zet je voeten op heupbreedte op de grond, zo dicht mogelijk tegen je zitbotjes aan. Je armen liggen langs je lichaam op de grond. Zet je borstkas uit en trek je schouders naar elkaar toe. Adem in en breng je schaambeen en bekken omhoog, zodat je bovenbenen ongeveer parallel aan de vloer zijn. Loop met je schouderbladen naar elkaar toe en vouw je handen in elkaar. Trek je navel in de richting van je ruggengraat. Staar naar het puntje van je neus. Let erop dat je knieën boven de enkels blijven. Blijf ook hier weer 10 ademhalingen staan. Laat je handen los en leg ze weer langs je lichaam. Adem uit en rol je rug, vanaf de nek, als schakels van een ketting terug naar de grond. Blijf nog even op je rug liggen met je knieën opgetrokken en je handen om je knieën geslagen. (Foto links) 

Wiel

Ga op je rug liggen, knieën opgetrokken, voeten op heupbreedte iets naar binnen gedraaid. Plaats de handen, met de vingers richting de voeten, boven de schouders en draai ze eveneens iets naar binnen. Span je buikspieren licht aan en concentreer je op je ademhaling. Duw je voeten en handen in de vloer. Breng je heupen en borstkas omhoog. Laat het hoofd achterover vallen en de kruin licht op de grond rusten. Adem in en duw handen en voeten in de grond en laat je lichaam omhoog komen. Strek je benen en armen en vorm met je lichaam een boog. Blijf hier 10 ademhalingen en kom vervolgens op een uitademing naar beneden. Buig je armen en breng je kruin naar de grond. Trek op een nieuwe uitademing de kin in, buig armen en knieën en breng de rug weer naar de grond. Neem even goed de tijd om na te voelen. (Foto rechts) 

Staande hoek

Ga rechtop staan in spreidstand, met je voeten ongeveer één tot anderhalve meter uit elkaar. Je tenen wijzen recht naar voren. Laat je handen rusten op je heupen en til je borst en kin op. Buig vanuit je bekken naar voren en zet je handen op schouderbreedte op de grond. Loop met je vingers naar achteren, totdat ze op één lijn staan met je voeten. Gebruik een kussen als dat prettig is. Plaats je kruin op of zo dicht mogelijk naar de grond. Blijf 10 ademhalingen staan en rol vervolgens de rug, wervel voor wervel, vanuit het bekken weer omhoog en schuifel je voeten naar elkaar toe. (Foto links) 

Hurkhouding

Zet je voeten, een beetje uitgedraaid, op heupbreedte en kom op een uitademing in de hurkhouding zitten. Raken je hielen de grond niet? Plaats er dan een opgerolde handdoek onder. Breng je handen voor je borst met de handpalmen tegen elkaar, armen zijn ongeveer in een 90 graden hoek. Duw met de bovenarmen tegen de binnenkant van de knieën zodat je de voorkant van de torso goed opstrekt en de borst opent. Blijf 10 ademhalingen zitten en geniet na van de serie! (Foto rechts) 

Jessica Jansen

Door

16 oktober 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!