Haar sneller laten groeien - Zo doe je dat!

Haar sneller laten groeien - Zo doe je dat!

Feiten & Fabels ontmaskert over het groeien van je haar!

Het allerbelangrijkste voor gezond en lang haar is je voeding. Als je goed eet en veel water drinkt, zie je dit terug aan je haar en knapt je huid, nagels en lichaam er van op. Daarnaast voel jij je door gezonde voeding ook lekkerder in je vel! 

Er zijn ook veel fabeltjes bekend die je haar langer laten groeien, maar die werken echter niet. Hieronder een aantal die wél goed werken!

Wat moet je doen voor langer haar?

 

Hoofdhuidmassage

Je kunt een lekkere hoofdhuidmassage aan jezelf geven maar ook laten doen! Gebruik voor de massage altijd massage olie zoals rozemarijn olie, olijfolie en kokosnootolie. Warm de olie 30 seconde op in de magnetron voor een lekker gevoel. Haal de resten van de olie goed weg, anders gaat je haar toch niet sneller groeien.

Door je haar wekelijks te wassen met een mix van appelazijn en water (alle twee moet in gelijke hoeveelheid zijn dus 100 ml appelazijn en 100 ml water) gaan de resten weg en het verwijdert ook oude huidschilfers.

"Smeer conditioner alleen in je puntjes"

Conditioner

Je gebruikt waarschijnlijk al conditioner voor je haar onder de douche, maar smeer het goed in het laagste deel van je haar en de puntjes. Probeer ook niet te veel je haar te wassen met shampoo en borstel je haar niet als het nog helemaal nat is. Borstel het als het handdoekdroog is en het liefste met een kam met grote brede tanden.

Haarmasker

Maak een eigen haarmasker om je haar sneller te laten groeien. Mix een eetlepel honing met een eidooier. Smeer dit op je hoofdhuid en laat het een half uur zitten. Om het kleverige spul uit je haar te krijgen, moet je het wassen met licht lauw water. Voor goed resultaat kun je dit het beste een keer in de week doen.

Wat moet je niet doen?

 

Mythe: puntjes knippen

Veel mensen denken nog dat als je je puntjes knipt, je haar sneller gaat groeien. Dit is echter uit onderzoek gebleken niet te kloppen. Als je je haar laat groeien, krijg je na een poosje dode puntjes, daar wordt je haar niet mooier van. Daardoor gaat het mooie van lang haar weg.

TIP: Het is aan te raden om je haar om de 6-8 weken te laten knippen voor een mooi kapsel.

Ongezond leven

Een gezonde levensstijl is ook belangrijk voor je haar. Als je genoeg groente en fruit eet, sport, niet rookt en niet te veel drinkt, ziet je haar er ook gezonder uit. Het behoudt zijn eigen glans en het is sterk.

Stress is slecht

We weten natuurlijk dat stress niet goed voor je lichaam en geest is, maar het is ook slecht voor je haar. Stress vergroot de kans dat je haar gaat uitvallen. Om dit tegen te gaan, is het aan te raden om een paar oefeningen per dag te doen tegen stress.

Wat moet je gebruiken?

De juiste producten

Koop producten die mild zijn voor je hoofdhuid en producten die goed zijn voor jouw haartype. Als je bijvoorbeeld last hebt van vettig haar, koop dan een shampoo die diep reinigt.

Heb je last van droge hoofdhuid en haar? Krul of steil je haar dan niet te veel en doe dit alleen voor speciale gelegenheden. Bij het verven van je haar moet je ook voorzichtig zijn, de chemicaliën beschadigen je haar. Wees dus voorzichtig met je haar en kijk wat goed is voor jouw haar.

Vitamine B innemen

Om je haar sneller te laten groeien, is het ook een goed idee om vitamine B te slikken. Dit versterkt je haar (en ook je nagels) en het laat het haar ook sneller groeien. Je kunt pillen vitamine B kopen bij de drogist of Kruidvat. Eet daarnaast ook veel groentes en fruit.

Zon

Ooit opgevallen dat je haar sneller in de zomer groeit? Doordat je haar in zonlicht komt, wordt het blootgesteld aan vitamine D. Dit is ook erg goed voor je humeur, maar ook voor je haar. Jammer genoeg kun je hier weinig aan doen in de winter. Je kunt hierdoor wel extra uitkijken naar de zomer!

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

01 april 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!