Stedentrip Leiden - Lees al onze tips

Stedentrip Leiden - Lees al onze tips

Wij geven jou 5 tips voor een stedentrip naar Leiden.

Ben jij ook zo een fan van stedentrips maken? Naar het buitenland gaan is niet altijd nodig want in Nederland kun je genoeg toffe trips maken. Leiden is een stad die bekend staat om haar grachten, de vele restaurants en culturele musea. Noem het klein Amsterdam! 

Credit: Hazelandpine

Slenter langs de Leidse grachten en ontdek de leukste winkels en café’s. Wij geven jou 5 tips voor een leuke en gezellige stedentrip naar Leiden.

Wij werden geïnspireerd door de nieuwe blogpost van Hertz, die leuke tips geeft over de bezienswaardigheden van Leiden! Zo kun jij goed voorbereid aan je stedentrip beginnen.

Plan vooruit

Plan wat je die dag wilt doen en zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt tussen de activiteiten in. Tijdens jouw stedentrip hoef je je niet gehaast te voelen. Dat is zonde van je energie en het brengt je niks.

Wil je naar een museum? Koop dan je kaartje van te voren via internet.

Cultuur

Snuif wat cultuur op en breng een bezoekje aan het Rijksmuseum van Oudheden. Is dat iets te stoffig voor jou? Ga dan zeker langs Naturalis. Dit is een modern museum met een uitgebreide tentoonstelling over dieren.

[gallery columns="2" ids="81297,81295"]

Credit: Stylemepretty / racheljanelloyd 

Apps

Jij hebt natuurlijk altijd je telefoon op zak en dat is super handig, vooral als je op stedentrip gaat! Ben je de weg kwijt of op zoek naar een lekker restaurant? In plaats van enkel toeristische foto’s maken kun je ook handige apps downloaden die jou kunnen helpen.

Rondvaart

Maak een rondvaart door de Leidse grachten, zo kun je in één keer al veel van de stad zien. En kun je ook nog even bijkomen van al het geslenter.

[gallery columns="2" ids="81304,81294"]

Credit: You / mintafternoon

Winkelen

Er valt genoeg te shoppen in deze gezellige stad! De Haarlemmerstraat is de grootste winkelstraat van Leiden. Als je meer van kleine winkeltjes houdt, dan moet je zeker een bezoekje brengen aan het Pieterskwartier. Dit is een oude schilderswijk met een groot aanbod aan vintage winkels en gezellige restaurants!

Geniet

Het allerbelangrijkste is dat je bewust aan het genieten bent. Probeer niet alleen te denken aan alle dingen die je nog wilt doen tijdens je stedentrip. De tijd vliegt voorbij..

Ga uitgebreid lunchen, geniet van het uitzicht en focus je op waar je mee bezig bent.

Lisa Noya

Door

27 mei 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!