Kokosnoot gebruiken kan op deze drie manieren

Kokosnoot gebruiken kan op deze drie manieren

Dat bruine ding met witte binnenkant. Je weet dat het in bounty is verwerkt, maar wat kun je er nog meer mee? Dit!

Als je ze ziet hangen in een palmboom of ziet liggen in de supermarkt denk je niet 1, 2, 3 aan het feit dat je er bijvoorbeeld je haar mee kan wassen. Toch is het zo! En geloof me, je kan er nog meer mee. Handig hoor, zo'n kokosnoot. Je kunt een kokosnoot gebruiken op deze drie manieren. Kies er één en verbaas je over het resultaat.

1. Kokosolie in je haar

Shampoo en conditioner die gebaseerd zijn op kokosolie reinigen je haar en maken het zacht. Na het wassen laat het een zachte, subtiele kokosgeur achter.

2. Kokosolie op je huid

Of je nu een droge- , normale- of probleem huid hebben, kokosolie is voor alle types geschikt. Vooral droge, gevoelige plekken zullen opknappen van het gebruik van kokosolie.

TIP: Beschik je over vaste kokosolie? Warm deze dan op (au bain marie) en gebruik het als haarmasker of als verzachtend middel tegen luieruitslag, eczeem en/of smetplekken!

3. Gezond koken met kokosolie

Door het relatief hoge kookpunt van kokosolie is het een ideaal middel om te bakken en te braden. Je gebruikt het dan hetzelfde als boter. Kokosolie bevat laurinezuur, dit zorgt voor verschillende voordelen van het eten van kokosolie; het heeft een positieve invloed op je verbrandingen én op je immuunsysteem.

Lees ook:

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

11 september 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!