8 gezegden die niet voor iedereen opgaan

Maakt geld echt niet een klein beetje gelukkig?

Gezegden en uitdrukkingen, je kent ze wel. Toch gaat niet elke spreuk op voor iedereen. Waarom niet? Omdat wij ze simpelweg niet volgen, of omdat deze niet haalbaar zijn. Daarom hebben wij 8 gezegden verzameld die niet voor iedereen opgaan.

1. Money isn't everything

Je ouders hebben jou waarschijnlijk geleerd dat geld niet alles is en ja, daar ben ik het ook met ze eens. Maar hebben we niet het geld nodig om onze dagelijkse behoeften te doen? Wat dacht je van het kopen van brood, melk en kleding? Zelfs met alleen een goed hart en de beste bedoelingen, heb je toch een klein beetje geld nodig.

2. If You Love Someone, Let Them Go...

Wanneer jij echt van iemand houdt, zou je diegene dan laten gaan? Nee, je zal er alles aan doen om diegene te houden. Maar werkt het niet, dan ga je verder en wacht je niet tot hij of zij terug komt.

3. Don't judge a book by its cover

Is dat niet het eerste wat je doet? Een boek heeft niet voor niets een voorkant. Daarmee bepaal jij of je het boek wilt lezen. Dacht je echt dat Angelina Jolie in de eerste instantie actrice is geworden, omdat ze goed acteert? Of verscheen zij destijds op het witte doek, omdat ze ontzettend mooi is? Soms is een eerste indruk het enige wat jij kunt achterlaten. 

4. The best is yet to come

Het is erg fijn om vast te houden aan het 'feit' dat het allerbeste nog moet komen. Maar soms is het beste er al, alleen mis jij het. Wanneer jij continue bezig bent met het zoeken naar iets beters (wat volgens jou nog moet komen), dan kan het zomaar zijn dat jij het beste gemist hebt. 

5. You don't know what you have, until it is gone

Soms weet jij heel goed wat je hebt en ben je daarom des te dankbaarder dat het weg is. Bijvoorbeeld die vriend die niet goed voor jou was en jij maar al te blij bent dat je afstand hebt genomen. Ook wanneer je van iemand houdt die je kwijt bent, kun jij tijdens de relatie of vriendschap heel goed beseft hebben wat je had.

6. Everything happens for a reason

In sommige gevallen gebeurt er iets, simpelweg door 'stomme pech'. Die glas cola die je per ongelijk over jezelf heen gooit, of het stoeprandje die je net miste. Tja, niet álles gebeurt met een reden...

7. What other people think of you, it doesn't matter

Wanneer een goede vriend of familielid tegen jou zegt dat je wellicht iets aardiger kunt zijn, dan is dat waarschijnlijk ook zo. Let wel op van wie je iets aanneemt en van wie jij het belangrijk vindt wat diegene over jou denkt.

8. If its meant to be, it will happen

Als jij dit aanhoudt, dan ben je waarschijnlijk ontzettend lui geworden. Soms moet je keihard vechten voor iets, wil jij het voor elkaar krijgen. 

Rosalyn van Houwelingen

Door

23 juni 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!