Kapotte nagelriemen herstellen & voorkomen

Kapotte nagelriemen herstellen & voorkomen

De huid rondom je nagels is kwetsbaar en kan een eigen leven leiden.

De huid rondom je nagels is kwetsbaar en kan soms z’n eigen leven leiden. Het is altijd belangrijk om deze goed te verzorgen en te hydrateren.

Maar ben je iets te fanatiek geweest met verzorgen en heb je je nagelriem ingeknipt, kan dit lelijk gaan ontsteken en kan ook je nagel hierdoor beschadigd raken. Hoe herstel je dit weer?

Ook de huid naast je nagel heeft een beschermende functie. Bij sommige mensen is dit een beetje hard en onhandelbaar. Knip of bijt je dit weg, dan gaat deze huid extra z’n best doen om dit te herstellen. Die huid kan harder terugkomen, en dat voelt naar ­en ziet er ook niet mooi uit!

Maak zacht & scrub

Maak eerst je nagelriem zacht en plooibaar door deze te exfoliëren. Dit kan je gewoon doen met een milde bodyscrub, maar je hebt ook speciale scrubs voor je handen. Deze bevatten kleinere scrubdeeltjes die zacht zijn voor de huid op je handen en rondom je nagels. Week eerst even je nagels in warm water en scrub erna met een nagelborstel je nagels. Doe dit zachtjes en met beleid, ze moeten tenslotte herstellen.

Behandel met liefde

Wanneer je nagelriemen beschadigd of ontstoken zijn, is het belangrijk dat je ze met liefde behandelt. Dus wanneer je ze gaat terugduwen met een bokkenpootje, omwikkel deze dan met een stukje van een wattenschijfje. Hiermee kan je ze op een zachte manier terugduwen zonder dat je je nagel beschadigt. Droog hierna je handen zachtjes en maak met masserende bewegingen je nagelriem nog iets soepeler.

Breng olie aan & masseer

Na deze behandeling (die je wekelijks kan herhalen) moet je de nagelriem plooibaar en gehydrateerd houden. Breng elke dag minimaal 1 keer olie aan en masseer deze in je nagelriem. Doe dit bij voorkeur voordat je gaat slapen, dan kan het heel de nacht intrekken.  Binnen 2 weken moet je verbetering zien, en na een maand zal de nagelriem volledig hersteld zijn. Succes!

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

13 april 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!