De 5 meest voorkomende haarproblemen opgelost

Futloos, droog, dof of gespleten punten. We kennen het probleem en worden er verdrietig van. Zo los je het op!

Er zijn wel meer dan duizend haarproducten op de markt als het gaat om het oplossen van haarproblemen. Maar wat werkt nou écht? Nieuwsgierig? Lees dan hieronder de vijf tips, haarproblemen opgelost! 

Geen volume

Heb jij futloos haar? Dan kan dat komen door het gebruik van de verkeerde shampoo en crèmespoeling. Er zijn genoeg varianten die speciaal voor volume zorgen in jouw haar.

TIP: breng de crèmespoeling aan vanaf de helft tot aan de punten én niet vanaf je hoofdhuid, dit zorgt voor verslapping.

Afgeknapt haar

Je haar is het kwetsbaarst als het nat is: föhnen, stijlen en krullen kun je dan dus het beste vermijden. Kan je het niet laten? Gebruik dan een product dat je na het wassen aanbrengt in je haar (én niet uitwast), zodat je haar beter bestand is tegen de hitte én minder snel afknapt.

Dof haar

Last van een doffe haardos? Dat kan komen door het gebruik van bepaalde chemische haarproducten. Om dit te voorkomen kun je het beste een natuurproduct gebruiken, zodat je haar en ook je hoofdhuid zo min mogelijk worden aangetast.

TIP: was je haar niet vaker dan 2 keer in de week. Je hoofdhuid heeft tijd nodig om te herstellen na het gebruik van een chemisch product én vaak wassen veroorzaakt eerder een vette haardos.

Gespleten punten

Het is belangrijk dat je jouw haar zeker elke 8-12 weken laat knippen. Als je namelijk gespleten haarpunten te lang laat zitten, splijten ze steeds verder. Gevolg: de volgende keer bij de kapper moet er een groter stuk af dan jij voor ogen had.

TIP: geef je gesleten haarpunten simpel en snel een boost met deze oil-treatment

Gezond haar

Wil jij ook dik, sterk, glanzend en gezond haar? Zorg dan dat je gezond en gevarieerd eet. Ook het drinken van veel water is belangrijk voor een gezond haardos. Er bestaan verschillende supplementen die ook helpen bij het versterken van jouw haardos, maar daar heb ik zelf geen ervaring mee.

Ik blijf er bij, schoonheid, zo ook bij je haar, komt vooral van binnenuit!
Jessica Jansen

Door

26 november 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!