Waarom je moet reizen in je leven

Waarom je moet reizen in je leven

Reizen is leuk, reizen doet je ontdekken, nieuwe vrienden maken en andere inzichten geven. Waarom reizen een must is!

In het jaar 2012 heb ik in Providence,  de Verenigde Staten gewoond. Een periode waarin ik ontzettend veel nieuwe mensen ontmoet heb, nieuwe plekken ontdekt heb en vooral heel veel nieuwe ervaringen opgedaan heb.

Nee, de nieuwe plekken waren niet altijd even veilig en de ervaringen niet altijd positief. Ook de mensen waren niet altijd aardig; ik ben genegeerd en ook vast wel eens gebruikt. Toch zijn er veel redenen waarom je moet reizen in je leven. Er mensen van me gaan houden en ik van hen. Daarnaast heb ik onwijs veel geleerd. Ik heb geleerd van de positieve dingen, maar ook zeker van de negatieve.

>Toen ik terugkeerde naar een veilige omgeving, beter bekend als 'thuis', en nare dingen ineens wel heel dichtbij leken te komen, realiseerde ik me hoe breekbaar het leven eigenlijk is. Sindsdien is thuis voor mij waar ik het maak. Ik wil kennismaken met de wereld en de wereld kennis laten maken met mij!

Omarm het avontuur!

Vaak vragen vrienden en familie aan mij "Nikk, hoe doe jij dat? Hoe kun jij reizen van de ene naar de andere stad?" Eigenlijk is het antwoord heel simpel: gewoon gaan! Boek een vlucht, pak het vliegtuig en voeg kleur toe aan je reis en het leven. Reis om te delen, om te leren, maar ook om te ontdekken en lief te hebben. Omarm het avontuur! Laat het 'hoe en waarom' los en reis naar waar je maar wil.

"We travel, initially, to lose ourselves; and we travel, next, to find ourselves." 

Je krijgt er zoveel voor terug!

Reizen geeft je de tijd om je leven te reflecteren, om gezien te worden, maar ook zeker om jezelf te identificeren en om te ademen. Toen ik besloot naar de Verenigde Staten vertrekken deed ik dit omdat ik realiseerde dat ik in een sleur leefde. Ik had standaard activiteiten en verplichtingen en veel verschillende dagen begonnen ontzettend op elkaar te lijken: ik stond op, deed wat er moet gebeuren en ging weer naar bed. De volgende dag? The same story! Was dit echt wat ik wilde op zo'n jonge leeftijd? Werken en dingen doen die moeten, dat kan altijd nog. Toch?

Doe het nu!

Natuurlijk kun je vragen als "Maak je je niet zorgen over je baan?" en "Ben je niet bang om geld te weinig te hebben?" verwachten. Maar hé, je kunt je je hele leven wel zorgen gaan maken over 'wat als dit..' en 'wat als dat..', maar misschien is het morgen wel over.. en dan? Pluk de dag!

Mocht je het toch eigenlijk wel heel erg eng vinden om alles achter te laten en voor een langere periode je koffer te pakken? Geen paniek! Een stedentrip naar een onbekende stad of een weekje even er tussenuit telt net zo goed mee!

Maak de wereld eigen

Zie deze kleine kijk in mijn leven als een uitnodiging. Een uitnodiging om deze grote wereld eigen te maken. Nee, er is geen druk en geen tijdslimiet. Pak het aan op je eigen manier, want zodra je op reis bent kun je niet even terug naar huis. Maak de wereld jouw thuis! Ontdek het buitenland op welke manier dan ook en sta open voor het ontmoeten van mensen die je anders nooit ontmoet zal hebben. Geef geld uit (daar is het tenslotte voor), zoek hoge hoogtes op en duw je grenzen nét iets verder totdat ze echt niet meer verder kunnen.

Leef je reis!

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!