Internationale beautyrituelen - 13 bizarre, verrassende rituelen

Internationale beautyrituelen - 13 bizarre, verrassende rituelen

Internationale beautyrituelen - Het is algemeen bekend dat vrouwen het niet fijn vinden om een jaartje ouder te worden. Rimpeltje hier, lijntje daar. Wij doen er alles aan om dit proces af te remmen. Maar zou je ook varkenspoten eten of slangengif op je gezicht smeren? Hier vind je de meest bijzondere beautyrituelen uit andere landen.

Credit: Littleplastichorses

De zoektocht naar de eeuwige jeugd. Vrouwen doen de meeste gekke dingen voor een strak en glad gezicht of lichaam. Dit zijn een aantal bizarre beautyrituelen uit andere landen.

Internationale beautyrituelen

13 bizarre, verrassende rituelen

 

1. Mooie blauwe lippen

De Maori-stam in Nieuw Zeeland heeft iets met blauwe lippen. Om voor altijd met mooie, blauwe lippen te lopen, tatoeëren ze de lippen in die kleur. Geen rood of roze zoals in ons kikkerlandje, nee, vrouwen met volle, blauwe lippen zijn gewild en aantrekkelijk.

[gallery link="file" columns="2" ids="46064,46063"] Credit: Melanie Beckman / AnnWissner

2. Slangengif smeren

Het gif van de Temple Viper slang uit Brazilië verlamt de gezichtsspieren en heeft hetzelfde effect als botox. Het verlammend goedje wordt in veel anti-rimpel crèmes vermengd. Een van de meest vreemde beautybehandelingen die er op de markt te vinden is.

3. Littekens zijn hot

Zwangerschapsstriemen op je buik, benen of armen: je verbergt ze liever. Bij de Karo-stam in Ethiopië zijn ze trots op hun littekens. Jonge meisjes snijden zelfs in hun buik zodat er littekens ontstaan. Deze littekens zijn een teken van schoonheid.

4. Afvallen hoeft niet meer

Je hoeft die chocoladetaart niet links te laten liggen, want hoe dikker je bent hoe meer kans je op een man hebt. Althans in Mauritanië, West-Afrika, dan. Meisjes worden volgestopt met vette karnemelk en couscous. Om nog een stapje verder te gaan, gebruiken vrouwen illegale verdikkingsmiddelen om dit schoonheidsideaal te bereiken.

5. Laat je operatie zien!

Plastische chirurgie: we houden het liever geheim. In Iran denken ze daar heel anders over. Als een vrouw een neuscorrectie heeft ondergaan, is ze daar trots op! De ingreep is heel prijzig en wordt dan ook als statussymbool gezien. Sommigen laten hun pleister drie jaar zitten…

[gallery link="file" columns="2" ids="46055,46056"]

Credit: Weheartit / Magnumphotos

6. Geen pijn meer op je hakken

Een hele nacht op je hakken doorhalen, dat merk je de volgende dag wel. Maar pijn is fijn, toch? Hier was de bewegingsdeskundige Aldolkarim Sadrieh uit Beverly Hills het niet mee eens. Hij bedacht een voetoperatie waarbij het makkelijker is om op hakken te lopen. Je laten opereren is prijzig, de wachtrijen zijn erg lang en de enige plek waar je dit kunt doen is – hoe kan het ook anders – Beverly Hills.

7. Bijzonder haarproduct

Wat gebruik jij om het haar zacht, glanzend en gezond te krijgen? Bier of honing? In het Verenigd Koninkrijk gebruiken vrouwen een heel bijzonder product om hun haar een boost te geven. Stierensperma. Ja, je leest het goed. Het sperma bevat proteïnes die voor mooie lokken zorgen.

8. Speciale manier van bleken

Waar in het westen de meeste mensen naar de zonnebank gaan, zijn Japanners ijverig hun huid aan het bleken. Guanine is een ingrediënt dat in verschillende make-up producten wordt gebruikt. Wat velen niet weten, is dat dit goedje uit de uitwerpselen van nachtegalen komt. Vergis je niet, bij dure beautybehandelingen in het westen worden de uitwerpselen ook gebruikt.

[gallery link="file" columns="2" ids="46058,46059"] Credit: Media-cache / Kamiizumi

9. Golddiggers opgelet!

Waarom zou je niet eens afwijzen van je standaard schoonheidsmasker? In Japan of China kun je terecht voor een heerlijke 24-kaarts gezichtsmasker. Is het nog ergens goed voor? Nee. Alleen om jezelf gelukkig te maken. Sorry dames, je mag het gouden masker niet houden.

10. Mmm.. varkenspoten eten

Japanners hebben allerlei middelen om veroudering tegen te gaan, zo is het eten van varkenspoten populair. De poten bevatten collageen, waardoor je huid een jongere uitstraling heeft. Het maakt je huid elastisch en stevig waardoor het een jeugdige uitstraling behoudt.

11. Smeren met placenta crème

Het cosmeticamerk Sur Plus heeft de Placenta Crème op de markt gebracht. In het smeersel is een extract van schapenplacenta verwerkt, dat verbetert de huidstructuur en heeft dus een verjongend effect. Ook helpt het bij de genezing van littekens en schrale plekjes.

[gallery link="file" columns="2" ids="46060,46061"] Credit: Flowersgardenlove / Media-cache

12. Masseren met tequila

Het Four Seasons Hotel in Mexico kunnen liefhebbers van pijn terecht voor een uitstekende massage met een cactus. Je lichaam wordt ook nog eens gescrubd met margarita’s (zout, limoen en tequila). Je dode huidcellen worden op deze manier verwijderd. Ook al is de verleiding groot, je kunt de scrub-cocktail niet drinken.

13. Thigh gap obsessie

De nieuwste trend –vooral bij modellen- is de thigh gap, een ruimte tussen je bovenbenen. Ga voor de spiegel staan en doe je knieën tegen elkaar aan. Duwen je bovenbenen niet tegen elkaar? Dan heb jij de geliefde thigh gap. Steeds meer mensen gaan naar de plastische chirurg om dit te verwezenlijken.

Heb jij zelf een gek beautyritueel dat je met ons wilt delen?

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

02 oktober 2014

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!