Beauty fabels - 8 beauty geheimen ontmaskerd

Beauty fabels - 8 beauty geheimen ontmaskerd

Er bestaan veel fabeltjes over beauty. Op het internet staan allerlei methodes om van je cellulitis af te komen. Het is lastig om te weten wat wel of niet waar is. Dus wij vroegen ons af: wat mag wel en wat mag niet? Deze fabeltjes willen wij uit de wereld krijgen. 

Photo Credit: silksheets

Beauty fabels, nu zijn het geen fabels meer. Wij hebben 8 beauty geheimen ontmaskerd.

Beauty fabels - 8 beauty geheimen ontmaskerd

 

1. Epileer niet boven jouw wenkbrauwen!

Niet waar! Veel meiden denken dat je alleen onder de wenkbrauwen moet epileren maar dat is helemaal niet waar. Soms kun je de beste vorm voor jouw gezicht creëren door boven jouw wenkbrauw te epileren.

2.  Je hebt alleen UV-bescherming nodig wanneer de zon schijnt

Niet waar! Je moet eigenlijk heel het jaar door zonnebrandcrème op jouw gezicht smeren. Ook in de winter word je blootgesteld aan UV-stralen en dus ook als je binnen zit. De stralen gaan namelijk door de ruiten heen en dus je hebt er ook last van als je binnen werkt.

3. Het kruisen van jouw benen veroorzaakt spataderen

Niet waar! Spataderen zijn meestal erfelijk. Door een aangeboren zwakte van het steunweefsel van de aderen kunnen spataderen ontstaan. Zwangerschap en hormonale factoren kunnen ook spataderen veroorzaken. beautyfabels Photo Credit: inspireddesign / mediacache

4. Vette huid heeft geen hydratatie nodig

Niet waar! Jouw huid lijkt geen hydratatie nodig te hebben om het vettig is maar dit is totaal niet het geval. Insmeren is belangrijk voor een gezonde huid. Als je een vette huid moet je ook jouw huid insmeren, dat is net zo belangrijk!

5. Was elk dag jouw haar!

Niet waar! Jouw haar heeft de natuurlijke olie in jouw haar nodig om gezond, sterk en glanzend te blijven. Als je elke dag jouw haar wast dan haal je deze olie weg en dan wordt jouw haar snel dun, droog en beschadigd. Zo min mogelijk wassen, des te beter het is voor jouw haar.

6. Door scheren komen jouw haartjes veel dikker en donkerder terug

Niet waar! Als jouw haren weer terugkomen dan lijken ze dikker en donkerder omdat haren het dikste zijn aan de basis waar ze zijn geschoren. Dus het is totaal niet waar. Laat jij jouw haren langer groeien dan zie je dat de haren weer een normale dikste en kleur krijgen.

beautyfabels2 Photo Credit: honeykennedy / greylike

7. Het is mogelijk om jouw poriën te verkleinen

Niet waar! Net als cellulitis kun je ook hieraan niets doen. Je hebt het of je hebt het niet. Je kunt jouw poriën wel optisch verkleinen door een eiwit-masker te maken. Maak een masker van eiwit door het eigeel en het eiwit van elkaar te scheiden. Kluts het eiwit met een garde en smeer het dan op jouw gezicht. Laat het dan 5 minuten zitten. Hierdoor gaan jouw poriën tijdelijk kleiner lijken.

8. 100 keer borstelen maakt jouw haar glanzend

Niet waar! Je doet meer schade aan jouw haar dan goed is. 100 keer borstelen heeft totaal geen nut en het is ook slecht voor jouw hoofdhuid. Regelmatig rustig borstelen is wél goed voor de doorbloeding van de hoofdhuid, het verzorgen van jouw lokken en het stimuleert het groeien van jouw haar.

Zo, deze fabeltjes zijn de wereld uit! Weet jij nog een maffe fabel, vertel het ons! 

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

03 oktober 2014

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!