Wat is de perfecte haarborstel?

Wat is de perfecte haarborstel?

Je kent het wel, je kijkt in de spiegel en denkt: wat doet dat vogelnest op mijn hoofd? Het einde van je bad hair days nadert, want wij hebben de oplossing voor je: koop de perfecte borstel! Maar hoe kies je de juiste haarborstel voor jouw lokken? Credit:Tumblr

Varkensharen, nylon, metalen pinnen: er zijn zoveel verschillende uitvoeringen van haarborstels. Toch is het essentieel om je erin te verdiepen voor het creëren van gezonde en levendige lokken.

Waarom zou ik mijn haar borstelen?

Het is goed voor je kapsel om het elke dag  - het liefst twee keer per dag - zacht en uitvoerig te borstelen. De natuurlijke oliën van je haar verspreiden zich over je hoofd en zorgen voor glanzende, gezonde en levendige haren. Door het borstelen versoepelt en ontspant de huid, waardoor de producten die je gebruikt makkelijker in de hoofdhuid dringen.

Kies de perfecte haarborstel voor jou!

Het beste is om een haarborstel uit te kiezen die helemaal of deels gemaakt is van varkenshaar. Vind je dit te duur? Kies dan voor eentje gemaakt van nylon. De borstel is dan geschikter om je haar te ontklitten. Hou wel in je achterhoofd: hoe steiler je haar, hoe natuurlijker de haren op je borstel moeten zijn. Natuurlijke haartjes zijn zachter en zullen minder ‘trekken’ aan het haar.

1. Cushion Brush

Deze borstel heeft een zachte, rubberen basis. Geschikt voor halflang tot lang haar. Het maakt je haar glanzend doordat de hoofdhuid gemasseerd wordt waarbij de oliën die vrijkomen door je haar verdeeld worden. Perfect voor: Glans, halflang tot lang haar.

2. Paddle Brush

Wil je je haren steil maken en tegelijk je hoofdhuid masseren? Kies dan voor de Paddle Brush. Het rechthoekig oppervlak en de kleine metalen pennen zijn perfect voor dikker haar. Het geeft je haar een mooie glans, maar de volume blijft uit. Perfect voor: Glans, dik haar.

3. Styling Brush

De ronde borstel. Deze komt in verschillende varianten en wordt gebruikt om het haar in model te föhnen. Hoe groter het rondje, hoe steiler je coupe uiteindelijk wordt. Perfect voor: Modelleren, halflang tot lang haar.

[gallery link="file" columns="5" ids="44775,44771,44772,44773,44774"] Credit: 1. Forever21 2. Forever21 3. Az312542 4. Nordstrom 5. Zulily

4. Ceramic Brush

Heb je eigenlijk weinig tijd om je haar te föhnen, dan kan de Ceramic Brush bij helpen. Tijdens het föhnen wordt het binnenste gedeelte, gemaakt van keramiek, warm. Dat betekent dat zowel aan de bovenkant als aan de onderkant warme lucht vrijkomt, dus je bent sneller klaar! Perfect voor: Snel drogen, alle haarlengtes.

5. Vent Brush

De warme lucht van de föhn blaast door het ronde midden van deze borstel. Hierdoor droogt je haar sneller. Aan beide kanten van de borstel zitten metalen pennen die het haar ontklitten. Gegarandeerd volume! Perfect voor: Volume, snel drogen, alle haarlengtes.

Kies je haren of pennen?

Metaal: Ideaal om klitten te verwijderen, maar metalen pennen kunnen je haar en hoofdhuid beschadigen. Kijk dus uit! Rubber: Dit zijn meestal massage borstels. De flexibele pennen zijn zacht voor het haar. Natuurlijk haar: Jouw eigen haar is je dankbaar als je natuurlijk haar gebruikt. Door het gelijke materiaal loopt je eigen haar minder beschadiging op. Synthetisch haar: De nylonharen gaan langer mee en zijn minder kostbaar dan natuurlijk haar.

De ideale borstelbeurt

* Wacht na een wasbeurt totdat je haar bijna droog is voordat je gaat borstelen! *Hoe boos je ook bent en hoeveel klitten er ook in zitten, laat je haar met rust. Borstel het niet hard of agressief. *Om je haar te ontwarren, begin met een kam bij je haarpunten. *Ga rustig te werk, trek niet aan je haren. *Borstel je haar twee keer per dag!

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

19 september 2014

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!