Geen zin in seks? Hier kan het aan liggen!

5 redenen waarom je seksloze relatie niet ligt aan persoonlijke drang

Al jaren bij elkaar en heb je er alles aan gedaan om je lange relatie te behouden? Of lijkt je seksleven nooit begonnen te zijn en ziet het er ook niet naar uit dat deze snel aanwakkert? Wij vrouwen krijgen vaak dingen te horen als "Heb je nou wéér hoofdpijn..", maar hoofdpijn is vaak niet eens de oorzaak van het 'geen zin hebben in seks'.. 

Het is zelfs zo dat het geen zin hebben in seks vaak helemaal niets te maken heeft met de missende drang naar intimiteit. Nee, echt niet. Sterker nog, er komt veel meer bij kijken!

Geen zin in seks?

 5 redenen voor een seksloze relatie 

 

1. Je bent boos

Om een rem op je seksleven te zetten, is er niets beter dat werkt dan een stevige ruzie. Eerlijk is eerlijk, niemand heeft toch zin om het bed in te duiken met een persoon die je tien minuten geleden nog uit het raam wilde gooien? Maar, het gaat erom: hoe boos ben je? Wanneer jouw boosheid niet opgelost kan worden met behulp van een goed gesprek, zoek dan hulp bij iemand die jullie kan helpen.

Hulp zoeken bij iemand als een therapeut klinkt misschien heel extreem, maar als je je boosheid niet kwijt kunt is er soms geen andere oplossing. Een langdurige boosheid heeft niet alleen effect op je seksleven, ook schaadt het je gezondheid.

2. Je voelt je gecontroleerd

Of je lief je nu constant aan het controleren is en je vertelt wat te doen, of dat hij juist heel passief agressief is op het gebied van controle: niemand houdt ervan om gecontroleerd te worden. Hoewel het misschien wel eens voorkomt dat je seks hebt 'om er maar van af te zijn', is het juist dán een heel onplezierige ervaring. Wanneer je gecontroleerd wordt, is seks nog steeds hetgeen wat jij zelf onder controle hebt.

Het is misschien geen bewust actie, maar wanneer je de controle hebt over seks, geeft het je macht in een eigenlijk machteloze relatie.

3. Je praat niet

Wanneer de gesprekken tussen jou en je lief alleen maar gaan over werk, het huishouden en/of de koelkast die al dagen gevuld moet worden, kun je wel concluderen dat er veel meer lieve woorden in jullie conversaties gevoegd moeten worden om weer te vlammen tussen de lakens.

Wat is het precies dat je graag zou willen horen? Dat je er goed uitziet? Dat je lekker ruikt? Begin hem dan eens te complimenteren! Streel zijn ego en hopelijk krijg jij dan binnen de kortste keren complimentjes terug! 

4. Je voelt je niet aangetrokken tot hem

Is hij 10 kilo aangekomen sinds je getrouwd bent met hem en voel je je daardoor minder aangetrokken tot hem? Ik geloof dat, ondanks het feit dat je getrouwd bent, het nog steeds onwijs belangrijk is dat je je best blijft voor elkaar. En ja, daar hoort je uiterlijke verschijning ook bij. Natuurlijk worden we allemaal ouder, maar is dat een excuus? Als zijn gewichtstoename een probleem is voor jou, bespreek dit dan met hem en wees eerlijk.

Zet samen verschillende doelen op om te zorgen dat jullie je weer aangetrokken voelen tot elkaar. Ga samen naar de sportschool, boek een actieve vakantie. Samen actief bezig zijn kan écht het verschil maken in de aantrekkingskracht en communicatie naar elkaar.

5. Je bent gestrest

Een fulltime baan? Kinderen? Een huishouden? Vriendinnen? Oftewel, geen tijd voor jezelf. Niet gek dat je dan, wanneer je je bed ziet, aan niets anders meer kunt denken dan slapen. Stress en spanningen kunnen een enorme demper zijn op het gebied van seks.

Het is van belang dat je minimaal één uur per dag aan jezelf besteedt. Ga uit wandelen, mediteer, duik het winkelcentrum in en verwen jezelf! 

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!