7 tips voor een gezond gebit én een stralende glimlach

7 tips voor een gezond gebit én een stralende glimlach

Een gezond gebit is heel belangrijk. Soms wordt er weleens gezegd dat je aan iemands gebit kunt zien hoe het met de rest van de gezondheid gaat. Of dit waar is durf ik niet te zeggen?

Credit: Meghanblalock

Een ding is wel zeker: we krijgen maar één gebit en daar moeten we zuinig op zijn. Een gezond gebit laat je stralen! Je durft letterlijk je tanden bloot te lachen. En lachen is supergezond, daarom hebben we voor jou 7 tips voor een gezond gebit én een stralende glimlach.

We may never know all the good that a simple smile can do.

1. Poets twee maal per dag

Als je je gebit twee maal per dag poets zorg je ervoor dat je gebit schoon en fris blijft. Ook bescherm je jezelf tegen de schadelijke invloeden van tandplak dat bestaat uit bacteriën die gaatjes veroorzaken.

2. Poets minimaal twee minuten

Als je minder dan twee minuten poets krijgen de enzymen in de tandpasta namelijk niet de kans om hun werk goed te doen. Je tandvlees en gebit goed reinigen heeft écht twee minuten nodig. Begin bij je ondergebit met de buitenkant, dan de binnenkant en dan de kauwvlakken. Doe daarna hetzelfde bij je bovengebit.

3. Gebruik tandpaste met fluoride

Fluoride versterkt je glazuur, waardoor je gebit beter bestand is tegen zuur.

4. Vergeet je tandvlees niet

Wil je vervelende ontstekingen in je mond voorkomen? Poets dan goed het gedeelte waar je tand verdwijnt in het tandvlees. Let er op dat je dit wel heel zachtjes doet, zo blijft je tandvlees gezond!

5. Flos je gebit

Op deze manier kun je etensresten tussen je tanden verwijderen waar je tandenborstel niet kan komen. Ook houd je op deze manier je gebit witter en gezonder.

6. Gebruik mondwater

Door zijn antibacteriële werking pak je tandplak, tandvleesontsteking en een slechte adem aan met mondwater.

7. Elektrische tandenborstel

Een elektrische tandenborstel maakt wel tot 15.000 poetsbewegingen per minuut, met een normale tandenborstel is dit nooit te evenaren. Zo voorkom je tandplak en blijft je gebit langer in een goede conditie. Ook komt een elektrische tandenborstel makkelijker in lastigere hoekjes, voortaan geen etensresten meer na het tanden poetsen!

 WIST JE DAT: de kleur van je tanden genetisch bepaald is? De binnenkant van je tand, het tandbeen, bepaalt de tint van je tand. Om je tanden zo wit mogelijk te krijgen is het verstandig dat je koffie en thee met cafeïne laat staan, roken vermindert en gaat poetsen met een whitening tandpasta.

Jessica Jansen

Door

26 augustus 2014

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!