Hotspots Ibiza - 6 tips om het meeste uit het eiland te halen

Hotspots Ibiza - 6 tips om het meeste uit het eiland te halen

Ibiza is always a good idea.

Ibiza is Hot & Happening dat is je vast niet ontgaan? Het was voor mij alweer de zesde keer dat ik mijn koffertje mocht pakken en het vliegtuig in mocht stappen naar dit magische eiland!

Ibiza, een geweldig eiland om tot rust te komen en te genieten van de goede dingen in het leven door zijn mooie stranden en prachtige zonsondergangen. Maar ook een met een wild nachtleven dat mensen trekt vanuit heel de wereld. Ik heb dit jaar mensen mogen leren kennen uit Nieuw-Zeeland, Saoedi Arabie, Amerika... Hot over de hele wereld dus. Maar wat is typisch Ibiza eigenlijk en wat heeft het allemaal te bieden waardoor het zo Happening is?

Ibiza - 6 tips om meer uit het eiland te halen 

Hotspots Ibiza

Ibiza stad en Santa Eulalia aan de oostkust van het eiland vormen samen met San Antonio aan de westkust van het eiland de drie grootste steden, waar je overigens ook de meeste toeristen vindt. Ben je op zoek naar een plekje waar weinig toerisme te vinden is? Kies dan voor het noorden van Ibiza. Ibiza stad trekt vooral jongvolwassenen door zijn wilde nachtleven, Santa Eulalia de gezinnen en San Antonio vooral veel Engelse jongvolwassenen. Ook hier is er sprake van een wild nachtleven.

Laat je niet afschrikken door het wilde nachtleven waar het eiland om bekend staat: het heeft jou zoveel meer te bieden! 

1. Ibiza stad

In de Catalaanse taal Eivissa genoemd. Hier vind je leuke winkeltjes (houd wel rekening met siësta) , een mooie haven, het oude stadscentrum om eens lekker een ochtendje doorheen te struinen en natuurlijk het wilde nachtleven!

TIP: wil je proeven van het nachtleven van Ibiza? Er is een hele mooie beachclub genaamd Ushuaia. Lekker in de buitenlucht en de feestjes beginnen hier al vanaf 17.00 uur: ideaal als je niet zo een nachtbraker bent! Ook de Pacha is een hele mooie club om eens gezien te hebben, hier beginnen de feestjes echter pas om 23.59 uur. Toch nieuwsgierig geworden naar meer nachtleven: check hier alle feestjes van het eiland! When the sun goes down the sound goes up.

2. Hotspots Ibiza? Hippiemarktjes

Een van mijn favorieten op het eiland: hippiemarktjes! Het zijn echte toeristische attracties en je vindt er diverse over het hele eiland. Verschillende kunstenaars, schilders en ontwerpers lieten hun woonplaats tijdens de jaren '60 achter en kwamen naar Ibiza. Hier in dit exotische eiland proberen ze hun kleding, sieraden en kunstwerken te verkopen. De twee leukste hippiemarktjes van het eiland: Las Dalias (Sant Carles) en Punta Arabi (Es canar).

WIST JE DAT: de hippiemarktjes van Ibiza ook te vinden zijn in ons kikkerlandje!

3. Yoga en meditatie retraites

Give your soul a break on Ibiza: het eiland van natuurliefhebbers, soulseekers, yogi's en bohemians! Het eiland kent genoeg bijzondere adresjes op mooie plekken om tot rust/tot jezelf te komen en te genieten van de prachtige natuur. Het uitzoeken kan beginnen: bijvoorbeeld yoga retraites op Ibiza... 

4. Formentera

Wie zegt dat je heel ver moet vliegen om te genieten aan een parelwit strand met een azuurblauwe zee? Heaven is a place on earth: Formentera! Het ligt ten zuiden van Ibiza. Met de boot doe je er ongeveer een halfuurtje over om er te komen. Op het eiland zelf is niet heel veel te beleven, behalve dat je ontzettend kunt gaan genieten van de rust en het mooie uitzicht! De vakantie is nu echt on.

Je kunt ervoor kiezen om een auto, een scooter of een fiets te huren. Zelf klinkt mij een fiets het minst fijn in de oren, want met die temperaturen vind ik persoonlijk geen pretje. De keren dat ik er ben geweest heb ik een taxi gepakt, die me bracht naar een van de mooie strandjes. Kosten: de boot kost je ongeveer 19 euro voor een retourtje, de taxikosten zijn wat prijziger ongeveer 40 euro voor een retourtje. Misschien dan toch maar die fiets?

5. Es Vedra

Es Vedra ligt voor de zuidwestkust van Ibiza. Het is een natuurreservaat en is onbewoond. Het eiland bestaat voor een groot deel uit kalksteen en door zijn hoge concentratie van mineralen en metalen is het de derde meest magnetische plek op de aarde: het verstoort kompassen en gevoelige mensen worden beinvloedt.

Het is dus meer dan alleen een stukje rots dat boven het water uitsteekt! Es Vedra bezit magische krachten: het werd gezegend door de goden. Om deze reden trokken veel hippies naar deze plek tijdens de jaren '60 en '70 om hun geest te bevrijden. 

6. Hotspots Ibiza? Baaitjes hoppen

Ibiza heeft zoveel meer mooie bekende en onbekende plekjes: strandjes met gezellige eettentjes, lounges met heerlijke relaxte muziek... Daarvoor raad ik je echt aan om een auto of scooter te huren, zodat je alle baaitjes en plaatsjes zelf af kunt gaan. Op deze manier proef je de echte sfeer van Ibiza pas echt!

Ga lekker een hapje eten in de haven van Santa Eulalia of bezoek het strand Ses Salinas op het zuidelijkste puntje van het eiland!
Jessica Jansen

Door

09 oktober 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!