Goedkoop reizen - Met deze 8 tips kom jij de wereld wel rond

Goedkoop reizen - Met deze 8 tips kom jij de wereld wel rond

Reizen kan ontzettend duur zijn

Goedkoop reizen - Net als jullie ben ik super nieuwsgierig: hoe dan? Mijn doel, misschien wel net als vele anderen: zó veel mogelijk van onze mooie wereld zien en ontdekken! Maar helaas vult mijn bankrekening zichzelf niet aan..

Credit: Cambriagrace

Reizen kan ontzettend duur zijn, maar met deze tips reis jij goedkoop de wereld rond. En dat is goed nieuws: hoe goedkoper je reisjes zullen gaan worden, hoe meer je er kunt gaan maken!

LEES OOK: Waarom je moet reizen in je leven

1. Goedkoop reizen? Vermijd weekend reizen!

In het weekend betaal je de hoofdprijs voor vliegtickets en dat wil je niet! Dus: gewoon niet doen. Lekker op zoek naar die goedkopere doordeweekse vluchten.

WIST JE DAT: onder doordeweekse vluchten verstaan we de dinsdag, woensdag en donderdag. De overige dagen, dus de vrijdag tot en met maandag, vallen onder het weekend.

2. Pak licht

Je wil niet onnodig bij hoeven te betalen voor je koffer. Ben je op doorreis en vlieg je met verschillende vliegtuigmaatschappijen waar verschillende regels gelden: ga dan voor safe! Bij iedere vliegtuigmaatschappij mag je in ieder geval één stuk handbagage meenemen (55cm x 40cm x 20cm).

TIP: I would rather own little & see the world than see little of it!

3. Geen hotels

Voor hotels, net als vliegen in het weekend, betaal je de hoofdprijs. Kies een leuk hostel of speur het internet af naar een leuke kamer of leuk appartement die iemand verhuurt voor een periode: dit scheelt je handen vol geld!

4. Onderhandel

En wil je dan toch echt overnachten in dat ó zo leuke, mooie, luxe, authentieke hotel dat je gezien hebt? Neem dan contact op met het hotel zelf. Leg je budget voor en wie weet zit jij dan straks toch op dat plekje waar jij graag wilde zitten: voor het budget dat jij kunt missen!

[gallery columns="2" link="file" ids="63829,63830"]

Credit: Etsy/Themagic

5. Goedkoop reizen? Leef als een local!

Wat doen wij als wij op vakantie gaan: een ontbijtje bij een pitoresk theehuis, een lunch bij een hippe strandtent en dineren bij een trendy restaurantje. Forget it: we gaan leven als een local!

TIP: Haal lekkere producten voor je ontbijt, lunch of diner bij een lokale supermarkt. Meestal betaal je daar de laagste prijzen en wie weet wat voor een nieuwe producten je straks allemaal ontdekt.

6. Ga met vriendinnen

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd: des te goedkoper jouw vakantie! Why? Tja, dat is nu eenmaal zo.

7. Vermijd het hoogseizoen

Vakantiebestemmingen zijn slim: ze gooien gewoon de prijzen een beetje omhoog in het hoogseizoen en waarom ook niet! Wij willen er met zijn allen toch nog graag even uit. Soms kun je niet anders, maar als...vermijd dan zeker het hoogseizoen!

8. Op je eigen benen staan

Leuk hoor al die toeristische attracties waar meestal behoorlijk prijskaartjes aan hangen. Ze maken je wegwijs door de steden en laten je alle high lights zien: wij gaan lekker zelf op avontuur!

 WIST JE DAT: door zelf op avontuur te gaan beland je op de niet-toeristische plekjes. Dat is wat we willen: ontdekken. Echt kennismaken met het dorp, de stad of het land waar we zijn.

[gallery columns="2" link="file" ids="63838,63836"] Credit: Bloglovin/8tracks

Jessica Jansen

Door

27 mei 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!