Stedentrip Istanbul - Laat je verleiden door de cultuur

Stedentrip Istanbul - Laat je verleiden door de cultuur

Ruil je vakantie naar Antalya of Marmaris in voor een stedentrip naar Istanbul.

Binnen een paar uur zet je je voeten op Turkse bodem. Je bent aangekomen in Istanbul waar je cultuurtocht dan eindelijk kan beginnen. Een stad van geschiedenis, religie, prachtige mensen en heerlijk eten. Maar, laat je Nederlandse identiteit niet thuis; verken de stad met de fiets! Je bent een Hollander, of je bent het niet.. Toch?

Photo Credit: charterrestless

Ruil je vakantie naar Antalya of Marmaris in voor een stedentrip naar Istanbul. Of maak er een combinatiereis van. Het is zeker de moeite waard.

Stedentrip Istanbul

Istanbul wil je natuurlijk op een unieke manier ontdekken, dus huur een fiets en ga met een Nederlandse (yes!) gids op ontdekkingsreis door de stad. Je hoeft niet bang te zijn dat iemand je van je sokken rijdt, tijdens de tour fiets je over voetpaden, door kleine straatjes en soms over de weg.

Slenteren over de boulevard

Wat je echt in de Turkse stad moet doen, is wandelen over de Istiklal Boulevard. Rust uit bij één van de vele theehuisjes of geef geld uit als een bezetene in de winkels aan de boulevard. Je vindt hier ook het Gezi park en Taksim plein. Om je shopping drang te sissen, ga je naar De Grote Bazaar. Sieraden, kleding, tapijt, sisha en wat je maar kan bedenken.

Weetje: Deze markt heeft meer dan 58 straten en 1200 winkels! Klinkt als de hemel.

Ortaköy voor de beste kumpir

Ben je het Europese deel van Istanbul zat, dan ga je toch gewoon naar het Aziatische deel! De visrestaurants aan de kade zijn een echte aanrader om heerlijk te eten. Als je hier bent, kun je eigenlijk niet anders dan een kumpir (gevulde aardappel) bestellen. Het is in Ortaköy minder toeristisch en veel authentieker dan in de binnenstad van Istanbul.

[gallery link="none" columns="1" ids="60278,60279,60280"] Photo Credit: istanbulstreet / theberry / funkystock / annacurkova / evyinspiration / mediacache  

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!