Zongebruinde huid behouden met deze 5 tips

Zongebruinde huid behouden met deze 5 tips

Hoe lang je ook in de zon hebt gezeten met dit prachtige weer, op één of andere manier is je prachtige gebruinde huid binnen no-time weg! Niemand die straks ziet dat jij afgelopen weekend hebt liggen bakken op Scheveningen. Gelukkig hebben wij een paar tips voor je, waardoor je zomers gebruinde huid minder snel verdwijnt.

Photo Credit: habitusliving

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk je bruine huid behouden en dit zijn de manieren waarop je dit kunt doen!

Zongebruinde huid behouden met deze 5 tips

 

1. Scrubben

Heel belangrijk is dat je voordat je op vakantie gaat je huid goed scrubt. Door te scrubben haal je alle dode huidcellen weg en dringt de bruine kleur dieper in je huid door. Geef je huid een paar weken voordat je weggaat elke week, een of twee keer een scrubbeurt. Herhaal deze scrubsessies tot aan je vakantie. Ook tijdens je vakantie kun je scrubben, maak dan wel gebruik van een milde scrub.

2. Hydrateer

Vocht is the keyword voor een langere gebruinde huid. Hydrateer je huid goed, met bodylotion. Gebruik ook altijd een aftersun nadat je in de zon gelegen hebt! Hydratatie van de huid, voorkomt dat je huid uitdroogt en je huidcellen snel afsterven.

Naast het gebruik van een aftersun en bodylotion om je huid te hydrateren is het ook belangrijk dat je veel water drinkt. Het zorgt niet alleen voor een betere doorbloeding, maar je huidcellen sterven ook minder snel af, waardoor je bruine kleurtje langer behouden blijft.

TIP: Gebruik een creme met liposomentechnologie, dit zijn microscopische vetkogeltjes die hydraterende substanties in de diepere huidlagen inbrengen

zonhuid

Photo Credit: shopstyle / shopstyle

3. Smeren

Zorg er tijdens je vakantie voor dat je huid niet verbrand. Door verbranding raakt de buitenste laag van de huid beschadigd, je huid laat los en verveld. Met het los komen van je huid verdwijnt ook je bruine kleurtje. Smeer je huid dus altijd goed in voordat je in de zon gaat liggen.

4. Groente en fruit

Eet veel groente en fruit. Groente en fruit zijn belangrijk voor een gezonde huid, ze bevatten namelijk antioxidanten die de veroudering van je huid door een teveel aan zon tegen gaan. Vooral betacaroteen is een sterk antioxidant, die vooral in wortels, kool en broccoli zit.

5. Geen bad

Hoewel wij het heerlijk vinden om lekker een uurtje te ontspannen in bad is dit erg slecht voor het behouden van je zomerse tint. Van lang in bad liggen droogt je huid uit, stap daarom liever een paar minuutjes onder de douche. Hydrateer je huid direct na het douchen met een lekkere bodylotion.

zonhuid3

Photo Credit: dearmonet / krystalschlegel

Uiteindelijk zal je gebruinde huid altijd vervagen (too-bad!). Het enige wat je kunt doen als je het hele jaar door een bruin kleurtje wil is regelmatig onder de zonnebank gaan. Doe dit wel op een verantwoorde manier, ga bijvoorbeeld niet iedere week onder de zonnebank en ga er ook niet te lang onder liggen. Je kunt er namelijk huidkanker van krijgen en je huid veroudert sneller.

Een andere manier om het hele jaar door bruin te blijven is door gebruik te maken van een zelfbruiner. Dit is meestal een crème, lotion, spray of mousse die je op je lichaam moet smeren. Hierdoor krijg je een gebruinde huid. De zelfbruiner moet je ongeveer 2 a 3 keer per week gebruiken.

TIP: Scrub je huid voordat je de zelfbruiner gebruikt!

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!