Stedentrip Duisburg - 4 redenen om te gaan

Stedentrip Duisburg - 4 redenen om te gaan

Ga naar Duisburg, lekker dichtbij en je maakt het zo leuk als je zelf wilt.

Heb je een stedentrip op de planning staan? Dan is het zeker een aanrader om nét over de grens de hippe stad Duisburg te bezoeken. Duisburg is ook een perfecte stad in Duitsland om naartoe te gaan als je kinderen hebt. Waarom? Dat lees je hieronder. 

Photo Credit: 1zoom

Een vakantie naar een exotische bestemming is een geweldige ervaring, maar een aanslag op je portemonnee. Ga naar Duisburg, lekker dichtbij en je maakt het zo leuk als je zelf wilt.

Stedentrip Duisburg - 4 redenen om te gaan

 

1. Makkelijk bereikbaar

Besteed je geld aan winkelen en leuke dingen doen in plaats van aan de reis. Want ja, Duisburg is een stadje in ons buurland Duitsland! Per auto of per trein is de stad prima te bereiken.

2. Cultuur

De belangsrijkste winkelstraat is in het stadscentrum te vinden: de Königstrasse die begint aan het centraal station. Duisburg telt ook een paar interessante musea. Het belangrijkste en gelegen in een groene zone in de oude stad is het Lehmbruckmuseum. Optimaal genieten van kunst!

stedentripduisburgPhoto Credit: photocommunity / mediacache

3. MoviePark

Waan je tussen je favoriete filmhelden in MoviePark Germany in Oberhausen. Vanaf Duisburg is Oberhausen makkelijk te bereiken. Met je kinderen of je lief (of allebei) naar dit attractiepark gaan, is een ware belevenis. Koop een suikerspin en paradeer over het terrein.

4. Shoppen, shoppen, shoppen

Twee 'woorden': Center O. Eén van de grootste shoppingmalls van Europa, dat betekent dé beste plek om te winkelen! Combineer dit tripje met een uitstap naar het Sea Life Aquarium.  Bekijk de fascinerende onderwaterwereld met schildpadden, haaien en andere waterwezens.

TIP: Als je niet zo van drukte houdt, dan is het handig om de kerstdagen te vermijden. In de decembermaanden heeft iedereen het idee om naar de beroemde kerstmarkt te gaan en te winkelen.

[gallery link="none" columns="2" ids="59692,59686"] Photo Credit: germanytravel / mediacache

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!