8 make-up tips voor een natuurlijke look

8 make-up tips voor een natuurlijke look

Nude make-up geeft je een frisse natuurlijke look!

Als je naar werk gaat dan is het natuurlijk belangrijk om er verzorgd uit te zien en je make-up hoort hierbij! Kies voor je werk nude make-up omdat de bedoeling van nude make-up is dat je het niet duidelijk ziet maar dat je er wel fris en fruitig uitziet. 

Gebruik lichte en neutrale kleuren die jou natuurlijk staan. Elke huidtype heeft een andere tint dus je moet op zoek gaan naar kleuren die jou goed staan!

Kleuren nude make-up

Het belangrijkste onderdeel is foundation. Een trucje om een goede kleur te kiezen is om een beetje op je kaak te smeren. Kijk dan of het goed mengt met je huidskleur; het moet het namelijk wel bedekken maar het mag niet duidelijk te zien zijn.

Eén van de favoriete foundations van de redactie is de Double Wear van Estee Lauder. Deze lijn heeft veel tinten voor elke huidstype. Als je er echt niet uitkomt, vraag dan hulp in de winkel.

Kijk dus eerst goede welke huidskleur je hebt en koop de juiste producten voor jouw huid.

 • Lichte huidskleur

  Je hebt vaak lichte kleur haar, huid en ogen. Kies een foundation met een lichtgele of beige ondertoon. Het moet namelijk niet oranje uitvallen omdat het er dan snel nep uitziet.
 • Beige huidskleur

  Je hebt bruin haar, ogen en weinig of geen sproeten, maar je huid is wel licht. Het beste is om een foundation met roze ondertoon te kiezen.
 • Olijfkleurige huidskleur

  Jouw huid bevat meer pigment dan een lichte huid en je wordt snel bruin. Een foundation met honing kleur staat je mooi en zelfs een tan tint staat je geweldig.
 • Getinte huid

  Oneffenheden vallen niet zo veel op bij jou en je huid heeft niet veel make-up nodig. Kies een mooie foundation met een carameltint, dat staat het meest natuurlijk bij jou.
 • Donkere huid

  Een foundation met chocolade kleur staat je erg goed. Het is vaak lastig om een goede foundation te vinden maar het merk Bobbi Brown heeft veel keuze voor jou! Dat is onder andere bij de Bijenkorf te koop!

Stappenplan nude make-up

Om make-up aan te brengen die heel de dag blijft zitten, is het belangrijk dat je goede stappen zet 's ochtends. Begin bij je wenkbrauwen en eindig bij poeder voor de finishing touch.

Stap 1: Wenkbrauwen

Jouw persoonlijke eigenschappen in je gezicht vallen door de nude look meer op. Epileer ze netjes en teken ze, als het nodig is, in.

Stap 2: Foundation en concealer

Bedek de donkere, rode plekjes en je wallen eerst met concealer en smeer dan een dun laagje foundation in de goede kleur eroverheen, zodat het nauwelijks te zien is.

Stap 3: Primer

Breng primer met een goede tint aan op je oogleden. Dit zal als ondergrond functioneren voor je oogschaduw, zodat het heel de dag goed blijft zitten.

Stap 4: Oogschaduw

Smeer een kleur die net een tint donkerder is dan je huidskleur. Kijk hierboven welke kleur ondertoon je hebt en kies ook een oogschaduw met die kleur als ondertoon, voor het mooiste effect.

Stap 5: Mascara

Kies voor een bruine mascara voor een zo natuurlijk mogelijke look. Breng 1 of 2 lagen mascara op je wimpers.

Stap 6: Blusher

Bedek met een roze of perzikkleurige blusher je jukbeenderen en de appeltjes van je wangen. Dit accentueert de vorm van je gezicht. Hoe lichter je huid is, hoe beter roze blusher staat. Als je een donkere huidskleur hebt, kies dan een bronskleur uit.

Stap 7: Lipgloss

Doe een kleurloze lipgloss op die alleen een glinstering op je lippen verzorgd.

Stap 8: Poeder

Werk je make-up af met poeder in dezelfde kleur als je foundation. Poeder maakt het geheel egaal en net iets mooier.

TIP: Weet je niet welke kleur bij je huid past? Ga dan naar een winkel die gespecialiseerd zijn in make-up zoals de Ici Paris of de Bijenkorf.

Tutorial

Deze tutorial is wel net iets anders dan het stappenplan maar je moet zelf ook een beetje uitvinden wat jij het fijnste vind. Het neemt niet veel tijd in ‘s ochtends dus je kunt snel de deur uit.

You're ready to go!

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

29 februari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!