Yoga in the air is een nieuwe vorm van yoga

Yoga in the air is een nieuwe vorm van yoga

De tijd dat yoga alleen bestemd was aan zweverige types is állang voorbij. Het is übergezond, je krijgt er een mooi lichaam van en het vermindert stress, dus menig vrouw waagt zich aan de vaak lastige oefeningen. Yoga in the air is een nieuwe vorm van yoga!

Photo Credit: popsugar

Bovendien helpt het tegen een ochtendhumeur (daar hebben we al eens een artikel aan gewijd!). Er zijn verschillende vormen, van Power- tot Bikram Yoga en er duiken er steeds meer op.

Wat is het?

Yoga in the Air (of Airyoga) is een nieuw type Yoga dat Yoga Asanas combineert met bewegingen op apparatuur wat op een hangmat lijkt. De laaghangende zijde hangmat wordt gebruikt om het gewicht van het lichaam te ondersteunen. Je maakt gebruik van de trapeze om traditionele yoga poses te doen. De training op de trapeze is een aanvulling op de Yoga Asanas. De  schouders zijn gestabiliseerd terwijl ze gestrekt zijn, het versterkt de buikspieren en de spinale flexibiliteit kan verkend worden.

Waar?

Voorlopig lijkt deze yogatrend vooral nog in de Verenigde Staten te worden beoefend, maar het zal niet lang meer duren voor het ook naar Nederland komt. Wij zijn alvast fan!

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!