Bikinilijn ontharen - 3 tips om dit handig aan te pakken

Bikinilijn ontharen - 3 tips om dit handig aan te pakken

Bikinilijn ontharen - Haartjes bij je bikinilijn worden meestal niet als erg charmant ervaren. De meeste vrouwen ontharen deze regio dan ook. Maar het nadeel is dat het vaak ook problemen geeft. Jeuk en rode bultjes bijvoorbeeld. Wil je weten hoe je je bikinilijn het beste kunt ontharen? Lees dan snel verder.

Photo Credit: mediacache

Het scheren van de bikinilijn is de meest gebruikte techniek. Na het scheren krijgen de meeste mensen echter last van ingegroeide haren, jeuk of rode bultjes. Deze 'complicaties' zijn niet prettig. Zeker niet als je bikinilijn wat breder is en je de rode plekjes kunt zien.

Warm water

Wist je dat je poriën meer open gaan als je onder warm water bent? Neem dus een lekkere warme douche of ga in bad. Je poriën maken zich wijder, waardoor je makkelijker kunst scheren en je een gladder resultaat krijgt. Er is zelfs een epileerapparaat dat speciaal gemaakt is voor onder water!

Onderwater epileren is bovendien een stuk minder pijnlijk!

Bikinilijn ontharen - 3 tips

Wil je toch liever je bikinilijn scheren? Lees hieronder wat tips die je helpen bij het krijgen van een zo glad mogelijk resultaat zónder irritaties. Hoe goed je de tips ook opvolgt, het belangrijkste is dat je er de tijd voor neemt. Niet te snel willen scheren. Rustig en met beleid en je zachte huid is een feit!

1. Een ander niet te vergeten punt is dat je een scherp scheermes moet hebben. Gebruik het scheermes van je bikinilijn alleen voor die regio. Zo kun je het mesje langer gebruiken. Voor je benen kun je een ander scheermes pakken. Gebruik nooit een bot of oud mes voor je bikinilijn. Hierdoor kun je rode bultjes en andere irritaties krijgen. En dat is nou net wat je wilt voorkomen.

2. Scrub je huid regelmatig. Hierdoor scrub je dode huidcellen weg, zodat ze je poriën niet kunnen gaan verstoppen, waardoor ook je haartjes verstopt blijven zitten.

3. Zorg er tot slot voor dat de haartjes die je wilt scheren eerst geknipt of getrimd worden tot ongeveer 0,5 - 1,0 centimeter. Dat maakt het scheren een stuk makkelijker en efficiënter.

legs Photo Credit: theglossiergirl

Aan de slag!

  • Scheer bij voorkeur onder een warme douche of in bad. Zoals eerder gezegd bevordert dit het openstaan van je poriën, waardoor je beter kunt scheren.
  • Smeer eerst wat scheergel op je bikinilijn. Gebruik een ph-neutrale gel, zodat je geen irritaties krijgt.
  • Scheer rustig met de haargroeirichting mee. Meestal naar beneden. Herhaal dit totdat je stoppeltjes voelt.
  • Spoel als je klaar bent de restjes scheergel en de losse haartjes weg met lauw of warm water.
  • Herhaal het inzepen met scheergel en het scheren in de haargroeirichting, zodat je zeker bent dat alle haartjes weg zijn.
  • Om een echt glad resultaat te krijgen kun je vervolgens voorzichtig proberen te scheren tegen de haargroeirichting in. Doe dit rustig en met beleid, anders kun je jezelf behoorlijk pijn doen.
  • Spoel alles eerst goed af met warm water voordat je opnieuw begint met scheren. Zo blijven er geen korte haartjes achter die in je poriën verstopt kunnen gaan zitten.

Extra glad

Vind je je huid nog niet glad genoeg en droom je van een écht babyhuidje? Wacht dan een paar uur en laat je huid even tot rust komen. Hierna kun je met een ladyshave of een elektrisch scheerapparaat voor de laatste keer over het geschoren gebied gaan, totdat alles echt super glad is. Heb je geen ladyshave in huis of heb je een gevoelige huid? Dan is het beter deze laatste stap over te slaan. Smeer je geschoren huid na het douchen dan lekker in met een babyolie of een babycrème tegen luieruitslag. Hier zitten geen parfums in, waardoor je geen geprik of rode bultjes krijgt.

Laseren

En voor wie voorgoed af wil zijn van ongewenste haartjes is er de lasertechniek. Het definitief weglaseren van haren kan een goede oplossing zijn als je niet telkens wilt scheren of een snelle haargroei hebt. Het is echter wel redelijk kostbaar.

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!