Matamata in Nieuw-Zeeland - Een verrassende reis

Matamata in Nieuw-Zeeland - Een verrassende reis

Waan je in Middle Earth, wanneer je met je voeten in het groene gras stapt. An unexpected journey wacht op je!

Ongeveer twee uur ten zuiden van Auckland, de hoofdstad van Nieuw-Zeeland, ligt het weelderige landschap van de regio Waikato. Bekend om de melkveehouderijen en de vele volbloed paarden. Het gebied in deze regio dat je écht wilt bezoeken, is het plaatsje Matamata, waar de groene weiden en grote heuvels van Lord Of The Rings en The Hobbit te vinden zijn. 

Photo Credit: HWD

Waan je in Middle Earth, wanneer je met je voeten in het groene gras stapt. An unexpected journey wacht op je!

Ontdek The Shire

Op de meest pittoreske landbouwgrond van de Shire, kun je de filmset van de trilogieën van The Hobbit en Lord of the Rings bezoeken in een boeiende rondleiding! De Shire is volledig herbouwd voor The Hobbit en ook zo blijven! De tocht voert langs de diverse woningen van de Hobbits, langs de Party Tree (een echte boom van 140 jaar oud), de Party Field (waar het vuurwerk werd gehouden), het veldje met de groentes, Bag End (huis van Bilbo en Frodo Baggins), een compleet gereconstrueerde eik met 250.000 ‘nep’-blaadjes en eindigt tenslotte in de The Green Dragon Inn voor een goed glas bier.

Je wordt getroffen door de echtheid en de herkenbaarheid van de Shire, het is net of de Hobbits zo uit hun huisjes kunnen komen!

Eet en drink bij The Green Dragon Inn

Ontspan in de herberg, waar de Hobbits feestten en dronken en drink de befaamde bieren uit Nieuw-Zeeland. Zoals de rest van de filmset is deze pub ook volledig gerestaureerd en waan je je dus in de 'feestzone' van de Hobbits. Een unieke belevenis en een absolute aanrader! An unexpected journey is iets wat je mee moet maken.

[gallery link="none" columns="2" ids="59073,58952"]

Photo Credit: Hobbiton Tours / What Culture

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!