Alles wat je moet weten over het verven van je wenkbrauwen

Alles wat je moet weten over het verven van je wenkbrauwen

Wil je zelf je wenkbrauwen verven, lees dan hier de tips!

Je wilt je wenkbrauwen graag iets meer laten opvallen of beter laten passen bij je haarkleur. Je kunt dan je wenkbrauwen gaan werven. Wil je zelf je wenkbrauwen verven, lees dan hier de tips! 

Het is de moeite waard

Alle begin is moeilijk. Je zult zelf een beetje moeten uitproberen welke kleur wimperverf bij je past en hoe lang je de verf wilt laten inwerken. Na een tijdje weet je precies hoe lang je de verf moet laten zitten en gaat alles bijna vanzelf.

Goede wenkbrauwverf

Het is belangrijk dat je goede wenkbrauwverf koopt. Geef iets meer geld uit aan een professionele verf, in plaats van te kiezen voor een goedkope van slechte kwaliteit. Refectocil is een professionele verf die vaak gebruikt wordt voor wenkbrauwen.

Wat heb je nodig?

Het verven van je wenkbrauwen gaat iets anders dan het verven van je haar, al lijkt het wel een beetje op elkaar. Voor het kleuren van je wenkbrauwen heb je nodig:

  • Een goede wimperverf
  • Eventueel waterstofperoxide (tenzij de verpakking anders vermeldt)
  • Verf remover, om de restjes verf van je gezicht te verwijderen
  • Een kwastje met stevige haren
  • En tot slot, erg belangrijk: beschermende crème voor je gezicht. Dit zorgt ervoor dat de crème niet in je huid trekt.

Voorbereidingen

Maak eerst je wenkbrauwen schoon met de speciale remover. Zo blijven er geen restjes vuil achter en zijn je haartjes klaar om gekleurd te worden. Voordat je begint met verven is het belangrijk dat je je gezicht goed insmeert met de beschermende crème. Smeer dit over je hele gezicht, want je kunt makkelijk wat verf morsen op je wangen of voorhoofd. Wenkbrauwverf trekt snel in, maar de beschermende crème zorgt ervoor dat de verf niet in je huid kan trekken. Smeer met een wattenstaafje een goede laag strak onder de wenkbrauw, dan weet je zeker dat je hier geen vlekken krijgt na het kleuren.

TIP: Lees voor het gebruik van de verf de bijsluiter van de verpakking goed. Hierin staat precies uitgelegd hoe je de verf moet gebruiken, mengen en opbrengen. Het kan per merk verschillen, dus lees het altijd even door!

Verven

Nu ben je klaar voor het echte werk. Gebruik het kwastje om de verf op je wenkbrauw te smeren. Begin altijd bij de haarwortel en ga door tot de puntjes. Smeer de verf goed en egaal uit, zodat overal verf komt. Als je wat verf morst of je schiet uit, verwijder dit dan zo snel mogelijk met remover. Als je bij je wenkbrauw zelf gemorst hebt, gebruik dan een wattenstaafje, zodat je de vlekjes heel precies kunt wegpoetsen.

De gemiddelde intrektijd van wenkbrauwverf is ongeveer tien minuten. Onthoud dat hoe langer je de verf laat zitten, hoe donkerder de kleur gaat uitvallen. Als je voor het eerst je wenkbrauwen verft, is het beter de verf wat eerder dan tien minuten eraf te halen.Vind je de kleur te licht, dan kun je het de volgende dag opnieuw verven. Als je je wenkbrauwen te donker vindt, wees gerust: de kleur zal vrij snel beginnen te vervagen.

De verf verwijderen kan heel makkelijk met een nat wattenschijfje. Ga van binnen naar buiten en gebruik regelmatig een nieuw schijfje. Zorg er voor dat echt alle verf er af is, anders kun je kleurverschil krijgen!

Tips bij het verven

1. Epileer je wenkbrauwen nooit van te voren. Het bespaart je een hoop pijn en geprik door de verf. Epileer pas nadat je de verf van je wenkbrauwen verwijdert hebt.

2. Verwijder de verf om-en-om van je wenkbrauwen. Als je eerst de ene kant helemaal doet en daarna de andere kant, heb je grote kans op kleurverschil!

3. Het beste is om eerst de ene wenkbrauw te verven en te laten intrekken. Als je de ene kant gedaan hebt, die dan de andere kant met exact dezelfde inwerktijd. Zo voorkom je het kleurverschil nog iets meer.

4. Wil je meteen je haar verven? Lees dan ons artikel over hoe je zelf je haar kunt verven!

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

30 maart 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!