Zo maak je een knot van de visgraatvlecht

Zo maak je een knot van de visgraatvlecht

Classy, elegant én hip. De visgraatvlecht kun je nu ook heel klassiek als knot dragen. Heel geschikt voor naar je werk! Hieronder kun je lezen hoe je zelf zo'n visgraat knot zelf kunt maken.

Photo Credit: mediacache

Zo maak je een knot van de visgraatvlecht!

 Wat heb je nodig?

  • Een haarkam
  • 2 elastiekjes
  • 1 speldje

Zo doe je het!

Stap 1

Kam je haar goed en maak daarna een lage staart met het elastiekje.

Stap 2

Pak je haar beet boven het elastiekje en trek er een opening in. Haal vervolgens je staart door deze opening zodat je een soort strik in je haar krijgt.

Stap 3

Maak nu een visgraatvlecht in je staart. Vind je dit te moeilijk? Dan maak je een gewone vlecht. De visgraat maak je door je staart in twee gelijke delen te verdelen. Bij het vlechten breng je steeds vanuit de buitenkant een pluk naar het andere gedeelte en andersom. Zo ga je door tot je het einde van het haar bereikt.

 Stap 4

Knoop de vlecht vast met een elastiekje en spuit er wat haarlak overheen. Om de vlecht een wat lossere look te geven, trek je hem voorzichtig een beetje uit elkaar, zoals op de foto hieronder.

Stap 5

De vlecht is klaar! Nu hoef je er alleen nog een mooie knot van te maken. Vouw de vlecht dubbel en zet 'm vast met een stevig speldje. Een duidelijke instructie zie je hieronder op de foto.

 Stap 6

Ready-to-go! Klaar om classy naar je werk te gaan.

[gallery link="none" columns="1" ids="58169,58170,58171,58172,58173"] Photo Credit: jointhemood

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!