Statement sieraden - Mooi en origineel

Statement sieraden - Mooi en origineel

Maar, heb jij je wel eens afgevraagd hoe het kan dat deze letterlijk énorme sieraden best wel goedkoop zijn?

Jij hebt die onwijs mooie en hippe statement sieraden ook vast in je sieradendoos zitten! Vol met kralen, diamanten, in neon kleuren, met veren, noem het maar op. Iedereen pakt deze geweldige trend op en waarom ook niet?! Maar, heb jij je wel eens afgevraagd hoe het kan dat deze letterlijk énorme sieraden best wel goedkoop zijn? 

Photo Credit: Etsy / Theberry

Sieraden alsof je ze op vakantie hebt gekocht, dat is het idee van etnische sieraden. Ik ben er zelf helemaal gek op. Zelf probeer ik tijdens het backpacken altijd op zoek te gaan naar mooie examplaren en gelukkig heb ik ook een geweldige tante die af en toe iets voor mij meeneemt. Mijn laatste aanwinst is een prachtige ketting uit het noorden van Afghanistan, love it!

Originele statement ketting

De hippe statement sieraden die we allemaal dragen zijn stuk voor stuk afgeleid van sieraden uit andere continenten. Denk aan landen als Peru, Bolivia, Afghanistan, Iran, Ethiopië en Mongolië. Hun kleurgebruik, materialen en vormen zijn te gek! In deze landen worden de sieraden niet alleen gedragen als een vorm van schoonheid maar ook als status en symboliek. Het zou geweldig zijn om een kijkje in hun keukens te mogen nemen, nietwaar?

ethnic

Photo Credit: Boabab   / etsy

Koop een duurzaam exemplaar

Wij lopen allemaal met de plastic versies van de h&m rond. Natuurlijk snappen wij dat je niet elke week op een zaterdagse markt in Marokko kan koekeloeren, maar probeer te investeren in échte etnische sieraden. Zo help je de markt daar, krijg jij echt een duurzaam exemplaar en maak je ook écht een statement met je mooie ketting!

Shop ze hier

Om jullie een beetje op gang te helpen met de goede daad heb ik al een paar goede winkeltjes voor jullie opgezocht! Alle eigenaars van deze shops reizen zelf af naar hun favoriete gebieden in de wereld waardoor hun aanbod dus ook telkens wisselt. Misschien kijk je de ene keer wel naar een ring uit noordelijkste stad van Peru en de volgende keer naar een ketting uit een klein dorp uit west India. Baobab is echt mijn favoriet!

Winkels in Amsterdam: Boabab Winkels in Rotterdam: Triad-Ethnic Winkels in Utrecht: Torba Goede webshops: Joseph's ethnic jewelry

 ethnic2Photo Credit: mediacache /Evilnshit

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!