5 fabels en feiten over nagels onder de loep genomen

5 fabels en feiten over nagels onder de loep genomen

Je leest en hoort altijd een hoop tips en tricks over hoe je je nagels nu het beste moet verzorgen. Maar wat is er nou eigenlijk waar? Vandaag neem ik een paar uitspraken onder de loep en zal ik, Margo van GETYOURNAILSDONE.nl,  jullie uitleggen wat er wel of niet klopt aan deze feitjes!

Photo Credit: pshiiit

Iedere week lak je netjes je nagels met nagelverharder om ze weer sterk te maken, maar heeft het wel effect? Lees maar verder!

5 fabels en feiten over nagels

1. Ik krijg m'n verkleurde nagels nooit meer wit

Wees niet bang, dat is helemaal niet waar! Er zijn diverse producten op de markt om je nagels te whitenen. Wil je hier geen geld aan uitgeven, kan je ook je nagels bleken in een badje met warm water en een beetje citroensap. Citroensap droogt de huid wel uit, dus doe dit niet te veel en niet te lang. Maar citroensap heeft een blekende werking, dus dit draagt sowieso bij aan het bleken van je vergeelde nagel.

Ook kan je je nagels polijsten met een bufferblock/buffervijl. Omdat vaak alleen de bovenste laag van je nagel verkleurd is, polijst je dit zo mooi weg.Gebruik om verkleuring te voorkomen altijd een goede basecoat. Het liefst natuurlijk één met verzorgende bestanddelen!
[gallery link="none" columns="2" ids="58679,58676"]

Photo Credit: pshiiit / pshiiit

2. Je moet je nagelriem kort knippen

Hell no! Je nagelriem beschermt je nagelbed en voorkomt dat er bacteriën naar binnen dringen. Je kan het beste je nagels even baden in een badje met verzorgende olie (of alleen warm water, wanneer je geen olie bij de hand hebt) zodat je nagelriemen zacht worden. Vervolgens kan je ze met een bokkenpootje je nagelriem terugduwen.

WIST JE DAT: Het afknippen kan tot lelijke infecties leiden, als je bijvoorbeeld te kort en/of inknipt. Dat willen we natuurlijk niet!

3. Met nagelverharder worden m'n nagels weer sterk

Dit is gedeeltelijk waar. Nagelverharders zorgen er voor dat je nagels hard worden (duh!), maar hierdoor zijn ze gevoeliger voor splijten en breken. Het is beter om je nagels goed te verzorgen met vochtinbrengende olie of crème. Je zou kunnen zeggen dat ze op deze manier sterk worden vanaf de wortel! Door nagelverharders wordt alleen je nagel zelf hard, maar los je het probleem van een broze nagel niet op.

[gallery link="none" columns="2" ids="58673,58674"]

Photo Credit: pshiiit / pshiiit

4. Als ik m'n nagels knip, groeien ze sneller aan

Sowieso is het beter om je nagels te vijlen. Wanneer je ze knipt, gaan ze sneller splijten en breken. Vijl dunne nagels met een zand- of glasvijl, en sterke nagels kan je het fijnst vijlen met een diamantvijl. Daarnaast groeien nagels ongeveer 2 tot 3 millimeter per maand, en dat gaat echt niet harder door het knippen.

Een nagel groeit geheel uit in ongeveer 6 maanden. Grappig weetje: bij teennagels kan dit wel anderhalf jaar duren! Omdat je teennagels minder zonlicht en frisse lucht krijgen, groeien zij langzamer dan je vingernagels.

5. De witte vlekjes in m'n nagels komen door calciumtekort

Dit is een fabel die je vaak hoort. Meer melk drinken, dan lost het dit vanzelf op. Dat is alleen helemaal niet waar! Die witte vlekjes zijn beschadigingen in je nagelbed, en dit groeit vanzelf weer uit. Met een beetje geluk binnen een maand of 6, zoals hierboven verteld!

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

15 april 2014

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!