Maak deze drie gezichtsmaskers voor elk huidtype zelf

Maak deze drie gezichtsmaskers voor elk huidtype zelf

Een relax momentje voor jezelf, precies weten wat er in zit en het feit dat natuurlijke producten het beste resultaat opleveren. Allemaal voordelen die komen kijken bij het maken van jouw eigen gezichtsmasker! Het zal je verbazen hoe makkelijk het is om zo'n uiterst gezond maskertje in elkaar te flansen.  

Photo Credit: crystvllized

Heb jij in de winter vaak last van een droge huid, dan is hydratatie heel belangrijk. Een vette huid daarentegen kan juist gered worden door vitamine A en C, welke veel terug te vinden zijn in pruimen. Elke huid vraagt om een andere behandeling, daarom is het belangrijk om eerst te bepalen wat jouw huid nodig heeft. Zo weet jij zeker dat je je na het aanbrengen van jouw gezichtsmasker een huid zo zacht als een baby zult hebben!

Drie gezichtsmaskers voor elk huidtype

1. De gemengde/gecombineerde huid

De meest voorkomende en op hetzelfde moment het huidtype met de lastigste behandeling is de gemengde huid. Verschillende zones van jouw huid hebben namelijk een andere behandeling nodig! Gebruik voor het gehele gezicht een masker met hydraterende werking, en als extra voor de vette zones een reinigend of kalmerend masker.

Heb jij een gemengde huid ga dan eens aan de slag met dit masker, gemaakt van banaan, perzik en amandelen. De perfecte voeding voor jouw huid!

Wat heb je nodig?

 • 2 bananen
 • 2 perziken
 • 2 eetlepels honing
 • 2 eetlepels gemalen amandelen
 • gerolde havermout

Zo maak je het:

Mix de twee rijpe bananen, perziken en een paar eetlepels honing bij elkaar totdat het met elkaar 1 geheel vormt. Voeg dan de gemalen amandelen toe en mix al de ingredienten door elkaar. Als laatste nog een klein beetje havermout om het mengsel te laten binden en je kunt het op je gezicht smeren! Bananen zijn ideaal voor een gemengde huid, omdat ze niet vettig zijn en ze bevatten voedingsstoffen die de huid helpen om soepel en zacht te blijven.

skin Photo Credit: dustjacket

2. De droge huid

De droge huid vraagt vanzelfsprekend om hydratatie, verwen je droge huid dus regelmatig met vochtinbrengende en voedende maskers. Een super makkelijk en effectief masker met maar 2 ingrediënten, wat wil je nog meer? Ooh ja, het is misschien ook wel handig als het helpt tegen jouw droge huid! En ja, wij vonden het wonder middeltje!

Avocado's zijn perfect voor de droge huid omdat ze gemakkelijk in de huid absorberen en ze de esssentiele omega-6 en omega-9 bevatten. Super belangrijk voor de soepelheid van de huid!

Wat heb je nodig?

 • Een rijpe avocado
 • Vloeibare honing

Zo maak je het

Pureer de rijpe avocado in zijn geheel en voeg er een kleine lepel van de vloeibare honing bij. Meng deze twee ingredienten goed, voordat je het op je gezicht aanbrengt.

 3. De vette huid

De vette huid vraagt om reinigende en egaliserende maskers, yoghurt en pruimen vormen samen een perfecte combinatie van hydratatie en het verwijderen van dode huidcellen voor het creëren van een soepele huid die fris en zacht aanvoelt.

Heb jij last van een vette huid? Probeer dan eens dit masker vol vitamine A en C!

Wat heb je nodig?

 • 4 rijpe pruimen
 • 2 eetlepels yoghurt
 • 1 eetlepel amandel olie
 • Maizena

Zo maak je het

Pocheer de 4 rijpe pruimen en laat ze afkoelen. Pureer ze samen en meng ze met een paar eetlepels gewone of biologische yoghurt, en een klein lepeltje zoete amandelolie. Meng het tot een geheel, en voeg net genoeg maizena toe om er een samenhangend mengsel van te maken. Zo kun je het gemakkelijk aanbrengen op het gezicht. De zoete amandelolie werkt effectief tegen de verspreiding van bacteriën, en voorkomt eventuele acne en oneffenheden.
skin2 Photo Credit: toryburch
Redactie ThePerfectYou.nl

Door

12 april 2014

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!