Verzorgingstips voor vrouwen met krullend haar

Verzorgingstips voor vrouwen met krullend haar

Dit artikel is bedoeld voor alle vrouwen met een bos vol krullen.

Dit artikel is bedoeld voor alle vrouwen met een bos vol krullen. Jullie haar is eigenwijs en springt elke kant op maar ook zo leuk! Er zijn genoeg vrouwen jaloers op jullie natuurlijke lokken.

Hoe je krullen het beste verzorgt, is soms nog een vraagteken voor vrouwen. Lees onze tips over haarverzorging zodat ze de hele dag goed blijven zitten!

Dagelijks routine

's Ochtends hoeft het niet lang te duren om je krullen te verzorgen voor de rest van de dag. Begin de ochtend met het wassen van je haar en gebruik een conditioner. Droog het daarna af. Kam het haar als het nog vochtig is en smeer er olie of mousse in. Föhn je haren helemaal droog en breng het dan in vorm met je vingers. Voilá, je kunt de deur uit! Heb je een bad-hair day? Stop een leuke sjaaltje of haarband in je haar!

Verzorgingstips voor vrouwen met krullend haar

Krullend haar is eigenwijs haar maar dat maakt het juist ook leuk. Er gaat geen dag voorbij dat je hetzelfde kapsel hebt. Style je haar voordat je deur uitgaat of bind het vast met een leuke haarband. Jouw krullen maken jou uniek en wees daar trots op! Love your curls!

1. Krullen kammen

Als je je haar hebt drooggemaakt, kam je het. Het is aan te raden om je haar wél te kammen. Als je dat niet doet, dan breekt het haar snel af. Doe dit als het nog vochtig is met een grove kam, dus eentje met grote tanden.

Vochtig haar is flexibel en sterk, zodat het goed tegen het trekken van de kam kan. Gebruik geen borstel, die veroorzaakt gespleten puntjes en trekt haren uit je hoofd. Kam je haar rustig om je krullen mooi te houden. Het is zelfs nog beter om de klitten met je vingers eruit te halen.

2. Olie of mousse

Na het kammen van je haar, smeer je er olie of mousse in om glanzende krullen te krijgen. Kokosnootolie is een favoriet onder vrouwen met krullen, ook omdat het lekker ruikt! Tip: olie geeft meer glans aan je krullen. Hang daarna je hoofd een beetje schuin en stop wat olie of mousse  in je handpalm. Smeer het van onder naar boven in je haar. Zo duw je de krullen naar boven en dat geeft het meer veerkracht. De volgende stap is föhnen!

3. Föhnen

Het is belangrijk om je haar op de goede manier te föhnen voor een mooier resultaat. Gooi het naar voren en beweeg de föhn naar je hoofd, zodat je de pluk krullen als ware in de föhn duwt. Een föhn met een grote kop is het beste om veerkrachtige krullen te krijgen.

Föhn het helemaal droog, anders doet de wind of regen het wel, met als gevolg een pluizenbol! Spray na het föhnen voor de zekerheid een speciale anti-pluis spray in je haar. Breng je krullen in vorm met je handen en you are ready to go!

Overige verzorgingtips voor krullen

  • Ontwijk producten met alcohol, dat is slecht voor je haar.
  • Laat je haar knippen niet knippen alsof het stijl haar is. Laat het een kapper doen die verstand heeft van krullen!
  • Altijd handig: neem olie of mousse mee naar werk om je krullen tijdens de dag stylish te houden.
  • Als je besluit om je haar te stijlen, bescherm deze met een crème speciaal voor het stijlen van je haar.
  • Een keer per week een haarmasker is erg goed voor je haar. Dat geldt trouwens voor elk haartype!
Redactie ThePerfectYou.nl

Door

13 april 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!