Korte kapsels - Dit moet je weten!

Korte kapsels - Dit moet je weten!

Korte kapsels zijn vrouwelijk! Lees hier waarom..

Korte kapsels zijn hot! Menig vrouw kiest tegenwoordig voor een kort kapsel. Het is misschien even slikken als je lange lokken hebt. Veel mensen denken dat lang haar vrouwelijker is, maar niets is minder waar! Een kort kapsel kan heel vrouwelijk zijn, omdat je gezicht heel mooi naar voren kan komen.

Wij hebben de gaafste korte kapsels voor je opgezocht. Ook geven tips over welk kort kapsel het beste bij jouw gezicht past!

Korte kapsels die passen bij je gezichtsvorm

Kies een kapsel dat goed bij je gezicht past. Dit geeft altijd het mooiste resultaat! Kapsels met lang haar maken je gezicht ook langer. Een kapsel in laagjes of een bol kapsel geeft het idee van breedte. Kijk hier welk model bij jouw gezicht past.

Ovaal gezicht: Een ovaal gezicht kan eigenlijk elk kapsel wel hebben dus ook een kort kapsel. Wanneer je een ovaal gezicht hebt, kijk dan gewoon wat een beetje past bij je persoonlijkheid en probeer gewoon verschillende kapsels uit. Je zit in een luxe positie, dus waarom niet variëren?

Langwerpig gezicht: Wanneer je gezicht langwerpig lijkt, is een kort koppie ideaal! Kies niet voor te korte kapsels en zeker niet te lang. Ideale lengte is zo ronde de kaaklijn. Het mooiste is een bol kapsel. Dat geeft het idee van breedte en breekt je lange gezicht.

Vierkant gezicht: Bij een hoekig gezicht is het mooi om te kiezen voor een kort kapsel. Zo komt de vorm van je gezicht goed uit! Kies voor haar dat in laagjes is geknipt en mooi pittig in je gezicht valt.

Driehoekig gezicht: Een driehoekig gezicht is het tegenovergestelde van een hartvormig gezicht. Hiervoor is een kort kapsel perfect.

Voordelen om voor kort haar te gaan

  • Je haar slijt door de tijd heen. Het is soms heel fijn als je jouw haar (na een lange zomer) weer een flinke opknapbeurt geeft en alle doden puntjes eruit laat knippen.
  • Heb je weinig volume in je haar, dan kun je met kort haar meer volume creëren. Lange lokken zijn zwaarder dus soms is het daarom moeilijker om hier volume in te krijgen.
  • Kies je voor een ultra-kort kapsel dan is het voordeel dat je er heel weinig aan hoeft te doen. Een beetje gel, je handen door je haar en voila!

 

Soorten korte kapsels

  • bob
  • asymmetrisch
  • lange bob
  • bob met verschillende laagjes
  • bob aflopend naar voren (achter is korter dan voor)

De redenen waarom je een kort kapsel moet nemen!

1. Neemt minder tijd in beslag

Je hoeft jouw haar niet meer te kammen en minder vaak te wassen, dus het neemt minder tijd in beslag om ‘s ochtends op te starten. Je hebt ook maar één haarproduct nodig zoals gel of wax in plaats van mousse, gel, wax, haarspray én haarspeldjes.

2.  Sterkere puntjes

Een kort kapsel wordt gemiddeld vaker geknipt dan lang haar om in model te blijven en daardoor blijven jouw puntjes sterker. Het haar gaat ook niet lang de rist van jouw jas en blijft niet vastzitten in de sjaal. Je hebt dus ook minder klitten in jouw haar.

3. Water is jouw beste vriend

Met kort haar hoef je niet meer uren lang jouw haar te föhnen om het droog te krijgen. Stap lekker de deur uit zonder dat te hoeven doen en jouw haar is zo droog.

4. Om een statement te maken

Ten eerste kom jij heel professioneler over met kort haar omdat je ouder lijkt. Je kunt dus een duidelijke statement maken naar jouw collega’s of nieuwe baas. Misschien is het ook net uitgegaan met jouw vriend en wil je iets compleet anders! Je leeft maar één keer en waarom zou je het dan niet een keer proberen?!

Sarah Glasbergen

Door

14 april 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!