10 make-up tips voor de mooiste foto resultaten

10 make-up tips voor de mooiste foto resultaten

Leer de juiste make-up aan te brengen!

Word jij ook wel eens getagd op een foto waar je er heel moe of juist glimmend uit ziet? Toch maar even untaggen.. Je kunt dit voorkomen door de juiste make-up aan te brengen.

Ook als een fotoshoot hebt of je gaat naar een bruiloft, kun je deze tips goed gebruiken. Oefen voordat je gaat poses voor de spiegel, dan zie je al snel wat wel of niet voor jou werkt. Dus glim niet meer op de foto maar sparkle met je uitstraling!

Shine met je geweldige uitstraling en niet met je voorhoofd..  Steel de show met deze tips en sta goed op de foto! Zo hoef je jezelf nooit meer te untaggen!

10 make-up tips

Tip 1. Gebruik matte producten

Door de flitser worden de glanzende delen van je gezicht uitgelicht. Matte producten bevatten geen glitter of glans. Dus als er een foto van je gemaakt wordt, dan reflecteert het licht niet op je gezicht.

Tip 2. Maak je op in natuurlijk licht

Als je je opmaakt in 'echt' licht, zie je goed hoe je huid eruit ziet. Maak je je op in het donker met lichten aan, dan zie je niet goed wat je doet of je huid ziet er slechter uit dan het werkelijk is. Dat is natuurlijk niet de bedoeling!

Tip 3. Gebruik geel getinte poeder voor je gezicht

Glanzende poeder kan je onnodig moe laten lijken doordat je wallen duidelijker worden. Gele getinte poeder is poeder met een gele ondertoon. Geel getinte poeder heeft hetzelfde effect als matte producten: je gezicht glimt niet. Heb je moeite om dit te vinden, vraag dan hulp in de winkel.

Tip 4. Smeer je concealer goed uit

Je wilt natuurlijk je donkere kringen verbergen met concealer. Smeer het goed uit onder je ogen omdat het op een foto snel verkeerd uitpakt. Anders zie je de fijne lijntjes of je concealer krijgt een hele andere kleur onder je ogen en valt het op naast je foundation.

Tip 5. Gebruik zwarte mascara en eyeliner

Als je normaal overdag bruine kleuren gebruikt, breng dan nu zwarte mascara en eyeliner aan. Dit is in contrast met je huid en je ogen springen eruit.

Tip 6. Blusher

Doe blusher op je wangen om je gezicht meer vorm te geven en je kaaklijn te accentueren. Gebruik een blusher die een tint meer roze is dan je eigen huidskleur. Begin met weinig en doe steeds laag voor laag meer op totdat je denkt dat het goed is.

Tip 7. Lipstick

Je moet je kenmerken zo goed mogelijk accentueren en dus ook je lippen. Wil je vollere lippen op de foto? Doe dan lipgloss met een glinstering op! Wil je een mooi gevormde mond, smeer dan rode lippenstift op je lippen. Ze vallen dan extra goed op!

Tip 8. Vermijd schaduw make-up

Breng geen make-up aan die schaduw in je gezicht creëert, die worden namelijk alleen maar donkerder op de foto. Donkere oogschaduw veroorzaakt veel schaduw en doe dit dus niet. Leer jezelf ook aan hoe je je hoofd moet houden voor de camera zodat je met je beste kant van je gezicht op de foto staat.

Tip 9. Mooie ogen

Heb je last van rode ogen? Doe dan oogdruppels in je ogen voordat je op de foto gaat. Om je ogen groter te laten lijken, kun je witte oogschaduw aanbrengen aan de binnenkanten van je ogen. Dan vallen ze op in de foto. Zie de afbeelding hieronder.

Tip 10. Highlight delen van je gezicht

Er zijn trucjes om goede delen van je gezicht op te laten vallen en andere delen te verbergen. Breng een bronzer (twee tinten donkerder dan je huidskleur) op de onderkant van de appeltjes van je wangen, op je kin, langs de kanten van je neus en de buitenste kanten van je voorhoofd, aan. Op de plekken die snel glimmen, breng je een poeder met lichte kleur aan, zoals op de appeltjes van je wangen, in het midden van je voorhoofd en je neusbrug.

 

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

16 april 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!