Alles wat je moet weten over scrubben

Alles wat je moet weten over scrubben

Scrubben, scrubben, scrubben. Het is goed voor je! Niet alleen worden je dode huidcellen verwijderd, ook krijg je een mooiere en egalere teint. Er zijn alleen maar pluspunten aan scrubben verbonden. Alles wat je moet weten over scrubben.

Credit: media-cache

Neem een momentje vrij in de avond en ga je hele lichaam scrubben, van top tot teen! Na afloop voel je je als herboren.

We love scrubbing

Naast het feit dat een personal scrub moment er voor zorgt dat je een mooiere en egalere teint krijgt, worden dode huidcellen verwijderd en stimuleer je bovendien de doorbloeding. Ook worden verzorgingsproducten à la bodylotion of body butter beter opgenomen nadat je je huid hebt getrakteerd op een fikse scrubbeurt. Enne... last but not least: je huid voelt heerlijk soepel en zacht aan. Wij zeggen: take your moment en scrubben maar!

Voor altijd jong blijven

Een scrubsessie kan de ietwat oudere houdt een flinke opknapbeurt geven. Wist je dat bij jonge mensen de huidcellen zich tussen de twintig en achtentwintig dagen vernieuwen, en dat dit bij oudere mensen een stuk langer duurt? Inderdaad: naarmate je ouder wordt vertraagt het cel vernieuwingsproces en maakt je kostbare lichaam steeds minder snel cellen aan om schadelijke stoffen van buitenaf (lees: luchtvervuiling en UV-straling) tegen te gaan. Een scrubmomentje is een prima alternatief om de old aging huid een gezondheidsboost te geven.

[gallery link="file" columns="2" ids="39783,39784"]

Credit: etsy.com / etsy.com

Je huid

Er is geen meetstaf te noemen als het gaat om hoe vaak je scrubben moet. Naast het feit dat het natuurlijk geen kwestie van 'moeten' is (eerder een kwestie van verwennen!) is het belangrijk dat jij je bewust bent van je eigen huidtype. Heb je een droge of gevoelige huid? Scrub dan één tot twee keer per maand. Heb je een normale tot vette huid, dan kun je je huid vaker blootstellen aan een scrub-verwen-momentje, namelijk één tot twee keer per week. Maarre... zorg er altijd voor dat je enthousiaste scrubsessie niet doorslaat in een hels schrobmomentje! Op het moment dat je namelijk de dode huidcellen verwijderd hebt, heb je te maken met een tere huid die is voorzien van nieuwe huidcellen. Door way too agressive jouw scrubtalenten hier op los te laten, kun je je nieuwe frisse huidje flink beschadigen; so ladies: scrub with care!

Scrubtips voor je gezicht

De huid van je gezicht is een stuk dunner dan de huid van de rest van je lichaam. Belangrijk is dat je voor je gezicht een speciale gezichtscrub aanschaft. Deze is namelijk verrijkt met een verzorgende en reinigende gel met microbolletjes. Door deze substantie zachtjes op het gezicht in te masseren verwijder je dode cellen en mee-eters.

SCRUBTIP: let bij het inmasseren op de zogenoemde t-zone van het gezicht: neusvleugels, kin en het midden van je voorhoofd. Vermijd tevens de tere huid rond je mond en ogen en verzorg je gezicht na een scrubbeurt altijd met een goede dag- of nachtcrème.

[gallery link="file" columns="2" ids="39781,39782"]

Credit: this-is-glamorous.tumblr.com / countryliving.com 

Scrubtips voor je lichaam

Als het gaat om je lichaam mag je kiezen voor een grovere scrubzout of body caring scrubhandschoen; de huid op je lichaam is immers een stuk dikker en dus minder kwetsbaar. Masseer het scrubzout in over je hele lichaam en smeer je na deze verwensessie in met een heerlijk geurende bodylotion. Tip: gebruik een zelfbruinende bodylotion: dankzij het scrubben zorgt dit voor een prachtig egaal resultaat!

[gallery link="file" columns="2" ids="39790,39791"]

Credit: library.rusticescentuals.com / etsy.com

DIY: je eigen scrub maken

Een scrubmengseltje hoeft helemaal niet duur te zijn! Met deze selfmade scrubs laat jij jezelf & je lichaam op en top stralen.

Zoutscrub voor een zachte huid

  • 1 kopje zeezout
  • 1 kopje olijfolie
  • 4 druppels essentiële olie

Zoete suikerscrub voor een gevoelige of droge huid

  • 1 kopje suiker
  • olijfolie
  • druppeltje amandelolie

Bruine bastardsuiker scrub

  • 1 kopje bruine suiker
  • 1/2 kopje honing
  • 3 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel verse geraspte gember

Let's go scrubbing!

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

21 maart 2014

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!