Het Betere Boerenbed - In stijl 'back to basic'

Het Betere Boerenbed - In stijl 'back to basic'

Het klinkt misschien niet echt aantrekkelijk, maar wij hebben de perfecte bestemming gevonden; boerderij de Historische Groentehof in Beesel.

Stel je voor, je wordt 's ochtends wakker, ruikt de heerlijke lucht van pas gemaaid gras en vers gebakken brood. Je hoort geen auto's of televisie, hooguit een loeiende koe of kraaiende haan. En als je dan uit je bedstee kruipt, kun je in het kippenhok gelijk een vers eitje gaan scoren voor op het zelf gebakken brood. Wie wil er nu niet zo wakker worden?! Go back to the basics en beleef het boerenleven van vroeger! 

Als je eenmaal ontbeten hebt, kun je een lekker bakkie zelf gemalen koffie drinken. Het leven zoals we het niet gewend zijn of misschien de gelukkigen onder ons wel, maar wel het leven wat je op deze manier heel lang kan vol houden!

De Historische Groentehof

De boerderij ligt tussen de bossen aan de oevers van de Maas. Op de boerderij worden alleen maar 'vergeten groenten' geteeld. Zomers geeft boer Jac ook rondleidingen door de 'Vergeten Groenten Pluktuin'. Naast de rondleidingen kun je ook kookworkshops volgen, vogelverschrikkers of kruidencosmetic maken en zelf  maken. Verder kan je een boottocht maken met een Vecht Kruiser over de Limburgse plassen.

Op de boerderij is geen televisie of computer te vinden. Als je echt tot rust wil komen laat je niet alleen je laptop en iPad thuis maar ook je telefoon!(Nee dat is geen sociale ramp en ja, je overleeft het heus wel).

Het Betere Boerenbed

Naast de Historische Groentehof zijn op boerenbed nog veel meer boerderijen te vinden waar je kan overnachten. Op sommige boerderijen is een echt Boeren Badhuus te vinden met een warm water Dompelbad, een hout gestookte Sauna, een warme Regendouche en een koude Stortdouche. Op Hoeve Waterschap in Echtenerbrug kun je een grote tobbe huren, waarbij je overdag uitzicht hebt op de weilanden en 's avonds kan genieten van de sterrenhemel (romantisch toch?!). Ook kan je trekkerritjes maken, paardrijden, koeien melken en op alle boerderijen is een Boerderijwinkel te vinden met verse producten.

Aankomende vakantieperiode geen luxe vakantie op Hawaii, geen wandelvakantie in de Alpen of safari trip door Zuid-Afrika maar lekker back to the basics in eigen land!

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!