Loop met je eigen Romeo of Julia door de straatjes van Verona

Loop met je eigen Romeo of Julia door de straatjes van Verona

Bij het balkon van Julia in de Via Cappella kun je je liefde bezegelen met een hangslot. Daarmee zijn je lief en jij voor altijd met elkaar verbonden.

Oh Romeo, Romeo, wherefore art thou Romeo? Deze woorden sprak Julia in het wereldbekend en legendarische liefdesstuk 'Romeo en Julia' van Shakespeare. Natuurlijk is hier sprake van de romantische en met liefde overgoten Italiaanse stad Verona. Je mag eigenlijk de stad van de liefde niet missen. 

Verona ademt liefde

Een schilderachtige stad met een bijzonder verleden. Dat is Verona. Je komt hierheen om aan de drukte van haar zus Venetië te ontsnappen. In de tijd van de Romeinen was Verona een belangrijke plaats, hier kwamen drie Romeinse wegen samen.

Mooiste straatjes van Verona

Als je rond Valentijnsdag in Verona rondloopt, dan is de vloer bezaaid met duizenden hartjes, maar de ouderwetse lantaarnpalen zijn ook versierd met harten. Midden in de stad vind je de Arena, een bewaard gebleven amfitheater. Overdag kun je door het theater lopen en in de zomeravonden kun je genieten van de beste opera's.

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!