De waarheid over liegen

De waarheid over liegen

Eerlijk zijn is simpel, het is makkelijk, het creëert een gevoel van intimiteit en het bevrijdt. Liegen, aan de andere kant, veroorzaakt een gleuf tussen mensen en vaak voelen we dit direct aan. Je hebt het waarschijnlijk gelijk door als iemand liegt, de energie van het gesprek verandert dan binnen een seconde. We voelen aan dat iets niet klopt.. 

Credit: pinterest

Je kent dat knagende gevoel: je wilde de waarheid wel vertellen, maar voordat je het doorhad ben je verstrikt geraakt in een web van leugens. Hier lees je over de waarheid over liegen.

De waarheid en niks anders

Als je de waarheid spreekt, en dan bedoelen we ook niets anders dan de waarheid, dan voelen we ons bevrijd. Een last valt van onze schouders. Van binnen weten we dat we goed hebben gedaan om de waarheid te uiten, het geeft ons een goed gevoel ook al kan de waarheid soms hard zijn. De waarheid blijft niet hangen, het blijft niet om ons heen zwerven.

Een leugen blijft ons bij

Een leugen daarentegen blijft wél om ons heen zwerven. Het reist mee met jou en de persoon tegen wie je hebt gelogen. Een leugen kijkt je recht aan op de momenten dat je het het minst verwacht, waardoor je weer moet liegen en liegen. Totdat je in je eigen web met leugens verstrikt raakt. Het slokt je op, je wordt nerveus en bezorgd, bang dat je leugen je inhaalt.

leugen Credit: flickr

Waarom liegen niet goed is voor je...

1. Geen kans om te leren of te groeien

Het is niet erg om een fout te maken of iets stoms te doen, maar vertel het eerlijk. Zouden we geen fouten maken, dan zouden we geen mensen zijn. We zouden niet in staat zijn om te leren en te groeien.

2. Geen respect

Door te liegen en de waarheid te verdraaien, verlies je je geloofwaardigheid en authenticiteit. Vertel de waarheid, dan heb je rust van binnen en hoef je niet iedere keer te denken welke leugen je tegen wie hebt verteld.

3. Wees open

Als mensen open en eerlijk naar je zijn, dan winnen ze jouw sympathie. Deel dus waar je mee zit, waar je tegenaan loopt, zo krijg je respect en begrip van de buitenwereld. Om maar niet te spreken over energie en kracht!

4. Belemmert je creativiteit en intuïtie

Een leugen belemmert je creativiteit en intuïtie. Als we een schoon geweten hebben dan slapen we beter, maken we ons minder zorgen en voelen we ons vrij.

5. Bedenk hoe jij het zou vinden

Voordat je leugen je mond uit is gekomen, bedenk hoe jij het zou vinden om belogen te worden. Slik de woorden daarna in!

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

06 maart 2014

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!