Wees niet bang om je mooi te voelen

Wees niet bang om je mooi te voelen

Je bent één van de mooiste natuurlijke schoonheden, je bent open, vrijgevig en liefdevol. Toch ben je ongelukkig als je in de spiegel kijkt. Die overtollige kilo's zitten je in de weg. Want als jij in de spiegel kijkt, zie je niet je glimmende haren, je vrouwelijke handen, zachte huid, perfecte lippen en ogen om in te verdrinken. Je ziet je imperfecties, dus ga je de strijd aan tegen je overtollige kilo's. 

Credit: dustyburrito

En je verliest. Keer op keer. Maar waarom kijk je niet naar je eigen schoonheid, waarom ben je niet tevreden? Waarom kleed je je niet zoals je zou doen als je je ideale gewicht hebt bereikt?

Wees niet bang om je mooi te voelen

Je let op je eten en gaat calorieën tellen. Je probeert tientallen nieuwe en oude diëten uit en gaat bepaald voedsel uit de weg. Je gaat vaak naar de sportschool en werkt je compleet in het zweet. Je varieert je work-out schema en je houdt je hartslag in de gaten voor optimale resultaten. Maar je blijft dezelfde vorm en maat houden, dus blijf je ongelukkig. Je vriendinnen hebben een geweldige kledingstijl, maar jij hebt het gevoel alsof jou niks staat. Je wilt niet winkelen totdat je bent afgevallen en drie maten kleinere kleding kunt kopen. Dan word je gelukkig, denk je.

happy2 Credit: longhairstyle / topmannequins

Accepteer jezelf in de spiegel

Ook al gaat je lichaam door een fase van transformatie, is het niet belangrijk om je tijdens deze fase mooi te voelen? Kleed je voor je lichaam zoals het er vandaag uitziet. Koop geen kleding waarvan je denkt dat deze 'ooit' gaat passen. Je kleden voor een lichaam dat je niet meer hebt of waar je aan werkt, let je om te genieten van het heden. Als je kleding niet bij je past, de vrouw die je nu bent, doe ze dan weg.

Om van jezelf te kunnen houden, moet je jezelf zien. Je moet zien hoe je nu bent en niet hoe je er over zes maanden uit gaat zien of hoe je er zes maanden geleden uitzag. En dat is moeilijk: vrede hebben met het getal op de weegschaal, de cijfers in je kleding of zelfs in de spiegel kijken. Om te accepteren wie je bent en hoe je eruit ziet, kost moeite, heel veel moeite.

Kleed je voor vandaag

Als je je vandaag goed voelt, dan raak je verslaafd aan dat gevoel. Je wilt het iedere dag weer. Leer van jezelf én van je lichaam te houden. Kleed je hoe jij je mooi voelt! Je bent het waard. Focus je op je positieve punten. Waarom zou je je kleden voor een figuur dat je niet hebt? Verwaarloos je huidige figuur niet. Kleed je voor je lichaam zoals deze vandaag is..

happy3 Credit: meggielynn

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

08 maart 2014

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!