Reis naar Portugal - Paraplu's in overvloed in Águeda

Reis naar Portugal - Paraplu's in overvloed in Águeda

Waan je tussen de paraplu's als je door de straten van het Portugese stadje Águeda loopt. Dus reis naar Portugal komende zomer!

In Nederland zijn we het gewend om standaard een paraplu in onze handtas te houden 'voor het geval dat...'. Neem die lekkere Nederlandse mentaliteit mee als je komende zomer naar Portugal gaat. Een paraplu heb je er niet nodig, want die hebben ze in Águeda genoeg. 

Felgekleurde paraplu's tegen de zon

Voor de tweede keer is het Agitagueda Art Festival georganiseerd. De straten van het stadje zijn bezaaid met felgekleurde paraplu's. Het spectaculaire plaatje is een kunstinstallatie van Sextafeira Produções. Het zorgt voor schaduw en voegt kleur toe aan de straten en levens van de Portugezen.

Bezoek ook eens Lissabon

Ben je klaar met het bewonderen van de paraplu's, reis dan naar de hoofdstad Lissabon. Ga heerlijk winkelen of bezoek de wijk Alfama, waar je door de straten fado, traditionele Portugese muziek, hoort. In bepaalde fadorestaurants hoor je het verlangen, afscheid en passie in de klanken van de muziek. En vergeet vooral niet om in de oude tram 28 te rijden. De Electrico is echt één van de hoogtepunten. Als passagier zie je het dagelijks leven van de Portugezen in de straten van Campo de Ourique tot de oude stadswijken Alfama en Graça.

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!