12 adembenemende plekken waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt

12 adembenemende plekken waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt

Deze 12 adembenemende plekken zijn ietwat onbekend, maar zeker de moeite waard om te bezoeken

Heb je wel eens het gevoel gehad dat je alles op de wereld al eens gezien hebt? Geloof me, dat zal je zwaar tegenvallen! De wereld heeft zoveel te bieden en zit vol met wonderen. Soms is het gewoon dat je nét iets verder moet zoeken of nét een stapje verder moet kijken..

12 adembenemende plekken wereldwijd

1. Whitehaven Beach

Het glimmende zand van het Australische Whithaven Beach op Whitsunday Island. Het strand bestaat voor 98% uit silica. Silica geeft het zand de witte kleur en staat ook wel bekend om het zand dat minder hitte opneemt dan 'normaal' zand.

2. Dean's Blue Hole

Super populair bij duikers; Dean's Blue Hole, gelegen aan Bahama's Long Island is 's werelds diepste onderwater 'kuil'.

3. Kelimutu

Deze Indonesische vulkaan is het 'thuis' van drie kratermeren met alle drie een andere kleur.

4. Hvitserkur

Eén van IJsland's vele wonderen is de Hvitserkur; een steen die uit de Huna Bay lijkt te springen. Sommigen zeggen dat zijn vorm lijk op een zeemonster..

5. Namaqualand

In het vroege voorjaar staat Namaqualand vol met kleurrijke, wilde bloemen. Deze regenboog van bloemen is een zeldzaam uitzicht in de Zuid Afrikaanse regio.

6. Melissani Cave

Gelegen op het Griekse eiland Kefalonia, gaan de wortels van Melissani Cave terug naar de oude mythologie.

7. HamiltonPool Preserve

Dit historische 'zwemparadijs' in Texas is omringd met kalksteen. Een immens hoge waterval komt uit in de kloof, wat ervoor zorgt dat dit 'zwembad' nooit opdroogt.

8. Gullfoss

Een ander IJsland's wonder is de Gullfoss waterval. De waterval in combinatie met het ongelooflijk mooie uitzicht zorgt voor een unieke beleving!

9. The Flatirons

Al generaties lang bezoeken enthousiaste klimmers deze fantastische steenformatie. Maar, ook als je geen fanatieke klimmer bent is er genoeg te zien!

10. Lake Natron

Er gaan een hoop geruchten over Tanzania's Lake Natron. Er is gezegd dat dit meer dieren in steen verandert. De temperatuur en ph waarde zijn inderdaad gevaarlijk, maar of de geruchten waar zijn.. Het is in ieder geval super voor een uniek zicht!

11. Quirang

De Quirang is een landverschuiving op de Isle of Skye in Schotland en staat bekend om zijn natuurlijke kwaliteiten; bizarre zonsondergangen en ongelooflijk uitzicht zijn gegarandeerd!

12. Vatnajokull Ice Caves

Deze grotten zijn gelegen in een IJslandse gletsjer. Grote kans dat je het niet kouder zal krijgen dan wanneer je binnenin de grot bent..

 

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!